© Sporanki 2010

Başkent derbiyi bekliyor

 Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü Başkent derbisinde karşı karşıya gelecekler. 

Eryaman Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada hakem Onur Özütoprak düdük alacak.

TFF 1. Lig'in 4. haftasında oynanan ilk maçta MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği'ni 2-0 yenmişti.

Spor Toto 1. Lig'de 5 haftadır üst üste galip gelen MKE Ankaragücü, ligde 14 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 45 puan topladı.

MKE Ankaragücü ligin averajla lideri olan Bereket Sigorta Ümraniyespor ile aynı puanı paylaşıyor.

Spor Toto 1. Lig'de son galibiyetini 19 Aralık'ta NasaDoge Menemenspor'a karşı alan Gençlerbirliği ise 26 puanla 12. sırada yer alıyor.

Gençlerbirliği'nde Aksel, LuaLua ve Sandro Lima sakat, Barış Alıcı sarı kart cezalısı oldukları için maçta yer alamayacak.

Ankaragücü'nde ise Ariyibi sakat. Cezalı oyuncu bulunmuyor. 

80.RANDEVU 

İki ekip 80. kez rakip olacak. İki ekip bugüne dek 79. kez karşılaşan iki köklü kulübün rekabetinde MKE Ankaragücü'nün galibiyetlerde 30-26 üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasındaki 23 maçta da taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu sezonun ilk yarısında 4. haftada yapılan müsabakayı Ankaragücü 2-0 kazanmıştı. Başkentin iki temsilcisi ilk kez, 12 Eylül 1959'da 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma MKE Ankaragücü'nün 2-0'lık galibiyetiyle tamamlanmıştı. İki ekip arasında bilinen en eski maç, 1937 yılında oynandı.

EN GOLLÜ MAÇ

Başkent derbisinde en farklı galibiyeti MKE Ankaragücü elde etti. Başkentin sarı-lacivertli takımı, 10 Şubat 1991'de sahadan 7-2 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Bu maç ayrıca iki takım arasındaki en gollü derbi oldu. Gençlerbirliği ise rakibi karşısındaki en farklı galibiyetini 5 Mart 2005'te 4-0'lık skorla aldı. İki takım arasında lig öncesi oynanan TSYD Ankara Şubesi Kupası finalini penaltıların ardından Gençlerbirliği kazanmıştı. Gençlerbirliği-Ankaragücü derbisine sadece Gençlerbirliği passoligi olan taraftarlar girebilecek.

SPORANKİ 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER