© Sporanki 2010

Başkan Niyazi Akdaş'tan kritik açıklamalar...

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Hürriyet Ankara'ya önemli açıklamalar yaptı.

Şirketleşme ile ilgili görüşmeler yaptıklarını ve temasların son ana kadar süreceğini belirten Akdaş, “Sözler veriliyor sonra yerine getirilmiyor. Bu kulübü çok seviyorum, umutsuz olmak istemiyorum ancak Cumhuriyetle yaşıt kulübün böyle sahipsiz bırakılmasına da katlanamıyorum” diye konuştu.

Gençlerbirliği’nde 5 Haziran’da yapılacak olağan genel kurula sayılı günler kala, camiada mevcut yönetimin nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Mevcut başkan Niyazi Akdaş, kongre öncesi hem yönetimi oluşturma hem de kulübe ekonomik kaynak oluşturma çalışmalarına hız verirken, temas trafiği de yoğunlaştı. Akdaş, son olarak önceki gün Hacettepe Kulübünün eski başkanlarından ve Gençlerbirliği yöneticilerinden, son dönemde de adı başkan adaylığı için öne çıkan ancak bu düşüncesini eyleme geçirme aşamasında geri çeken Arda Çakmak ile görüştü. Akdaş, bu görüşme ile ilgili durumun 1-2 gün içinde netleşeceği bilgisini paylaştı.

Yaklaşık 1 yıldır görevde olduklarını ve ekonomik anlamda zor günler geçirdiklerini dile getiren Akdaş, şunları söyledi:

“Şirketleşme konusunda olsun kulübe kaynak bulma konusunda olsun temaslarımız sürüyor. Kongre gününe kadar da bu görüşmeler sürer. Zor günlere kaldığımızı söylemeliyim. Temas kuruyoruz, derdimizi anlatıyoruz. Sözler vermiyor, sonra yerine getirilmiyor. Böyle olunca da sıkıntı büyüyor. Haziran ayında transfer yasağını kaldırmak için 60 milyon TL’ye ihtiyacımız var. Bu parayı toplamaya çalışıyorum. Toplamak için de gece gündüz kafa yoruyorum, çalışıyor ve çabalıyorum. Yeniden adaylığımla ilgili olarak bu parayı ortaya koyabilmem belirleyici bir etken olacak. Bakıyorum, yüzde 50 yüzde 50 gibi görüyorum. Bu kulübü çok seviyorum. Umutsuz olmak da istemiyorum ancak tablo da ortada.”

 

 

"BİR ANKARALI OLARAK ÇOK ÜZÜLÜYORUM“

Gençlerbirliği, Ankara için Türk futbolu için önemli bir değerdir. Bir markadır. Bu markanın sahipsiz bırakılması hoş değil. Bir Ankara sevdalısı olarak buna üzülüyorum. Hiç bir kurum ya da kuruluş yanımızda değil. Ankaragücü, sağlanan destek ve yardım konusunda bizim önümüzde. Gençlerbirliği, tarihi bir değere de sahip. Cumhuriyetle yaşıt ve Türk futboluna katkısı çok büyük. Bir kent için önemli bir anlamı olan kulübün böylesine sahipsiz bırakılmasına katlanamıyorum. Geçen günlerde yaptığım bir görüşme, taraftarı mutlu etmedi. Ankaraspor ile Hacettepe’yi birleştirmeye yönelik bir girişimdi. Karşı tarafın yaklaşımı çok olumluydu. Hiç pürüz çıkarmadılar. Düşünce hayata geçirilirse, Hacettepe 2 lig birden atlayacaktı. Hacettepe’nin bundan sonraki süreçte Bölgesel Amatör Lig’den çıkması mümkün değil. Camiadan ve taraftardan özellikle sosyal medyada yükselen tepkiden sonra, bu yöndeki teması da bitirdik.”

GENEL KURUL İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE

“Kulübün borcu ortada, transfer yasağı mevcut. Sorunları aşabilmek için güçlü bir ekonominizin olması gerekiyor. Kulübün çıkış yolunun şirketleşmeden geçtiğini daha önce söyledim, yine tekrarlıyorum. Kafamdaki modeli, genel kurulda kulüp delegelerine anlatacağım. Orada izin alırsam, süreci devam ettireceğim. Genel kurul iradesi her şeyin üstündedir. İçinde bulunduğumuz durumun çözümü şirketleşmedir. Bunu iyi anlatmalı, delegeleri de ikna etmeliyiz. Pazar gününe kadar kısa bir süre var ancak bizim temaslarımız sürüyor. Liste çalışmalarında da epey yol aldık. Hepimiz, Gençlerbirliği’nin daha iyi koşullarda mücadelenin içinde olması için uğraş veriyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER