© Sporanki 2010

Baki Çifci: “Alt yapılara destek kadın futbolunun kurtuluşu olacaktır”

Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Baki Çifci, ülkemizde kadın futbolunun uluslararası organizasyonlarda yer alabilmesi için alt yapıya daha çok önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Alt yapılara destek hem Türk futbolunun ve hem de kadın futbolunun kurtuluşu olacaktır” dedi.

 

Gençlerbirliği tarihinde ilk kez kurulan Kadın Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü Baki Çifci ülkemizde kadın futbolunun gelişimi için alt yapılara daha çok önem ve destek verilmesi gerektiğini söyledi. TFF Kadınlar 2. Lig’de mücadele eden Gençlerbirliği, ligin ikinci devresinin ilk maçında Sicim Grup Ankara Metropol Spor’u deplasmanda 4-0 mağlup ederek  puanını 8’e yükseltti.  Sezonun ikinci devresine farklı galibiyetle başlayan Gençlerbirliği’nde teknik direktör Baki Çifci ile ülkemizde kadın futbolunu, Gençlerbirliği Kadın Futbol takımını ve sezonun ilk devresini konuştuk. Şampiyonluklar yaşayan başarılı teknik adam Gençlerbirliği tarihinde ilk kez kurulan kadın futbol takımının başında resmi lige katıldığı 3. Lig’den 2. Lig’e yükselterek takımın kurulduğu ilk yılda önemli bir başarıya imza atmıştı. Baki Çifci Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımının  teknik direktörü olmasının kendisi için gurur verici olduğuna vurgu yaparak ülkemizde kadın futbolunun gerektiği ilgiyi görmediğini ifade etti. Çifci, ligin ikinci devresinde ligdeki yerlerini sağlamlaştırmak istediklerini ve alt yapıdan yetiştirdikleri oyuncuların tecrübe kazanmalarını  sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

 

- Başkentin Cumhuriyetle yaşıt asırlık çınarı Gençlerbirliği tarihinde ilk kez kadın futbol takımı kurdu. Siz de takımı çalıştıran teknik sorumlu olarak ne düşünüyorsunuz ?

   Baki Çifci: Gençlerbirliği çok büyük bir camia Cumhuriyetin 100 . Yılında böyle güzel bir adım      atması ve bu büyük camianın teknik direktörü olmak benim için gurur verici, kadın futbolu için Gençlerbirliği camiasının olması önemli bir etken kadın futbolunun ilerlemesi bakımından Gençlerbirliği mutlaka önemli bir rol oynayacaktır. 

 

- Türkiye’de kadın futboluna yeterince ilgi gösteriliyor mu? TFF’nin desteği yeterli mi ?

Baki Çifci:  Gösterildiğini düşünmüyorum. Türkiye Futbol Federasyonu’nun  da kadın futboluna desteği yeterli değil. Ülkemizde kadın futbolunun gelişmesini istiyorsak daha fazla desteklenmeli.

 

- Türkiye’de kadın futbolunun gelişimi ve uluslararası organizasyonlarda adından söz ettirebilmesi için neler yapılması gerekir?

Baki Çifci:   Kadın futbolunun uluslararası organizasyonlarda yer alabilmesi için kesinlikle alt yapılara daha çok önem ve destek verilmesi gerekiyor. Alt yapılara destek hem Türk futbolunun ve hem de kadın futbolunun kurtuluşu olacaktır.

 

- Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı’nın  ilk kez mücadele ettiği Kadın Futbol 2. Ligi ilk devresi tamamlandı. Ligin ilk devresini değerlendirebilir misiniz?

Baki Çifci:  Gençlerbirliği kadın futbol takımı olarak ilk yarıyı istediğimiz bir şekilde geçiremedik. Kendi alt yapımızdan çıkarttığımız sporcularımızla ilk defa sahaya çıkan sporcularımızla bir başarı yazmak istiyoruz. Planladığımız oyun şablonunu bazı maçlarda yer yer uygulayabildik. İlk yarı için almayı düşündüğümüz puanın altında kaldık. Ancak , sporcularımız için büyük bir tecrübe ve deneyim oluyor. Bir kaç maçta şanssız bir şekilde puanlar kaybettik. İnşallah ikinci yarıda kaybettiğimiz puanları telafi edip Gençlerbirliği kadın futbol takımımızı bu sezon için en uygun sıralamada tutmak istiyoruz.

 

- Ligin ikinci devresi için öngörünüz neler ?

Baki Çifci: İkinci devre için bütün alt yapımızdan çıkarttığımız sporcularımızın hepsini değerlendirip şans vermek istiyoruz. O sporcularımızın da bu tecrübeyi yaşayıp ileriki senelerde bizlere daha çok fayda sağlayıp diğer küçük sporcularımıza örnek olmalarını istiyoruz. Tabi ki amacımız ligde önemli olan puanları alıp yerimizi sağlamlaştırdıktan sonra daha rahat ve keyifli maçlar oynayarak ligi bitirmek istiyoruz. İkinci devre için sporcularıma ve bütün takımlara başarılar diliyorum. Sizlere de çok teşekkür ederim.

 

Kadınlar 2. Ligi C Grubu’nda mücadele eden Gençlerbirliği ligin ilk devresini oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 5 puan toplayarak 7. sırada tamamladı. Kadınlar Futbol 2. Lig’inde dört grupta 31 takım mücadele ediyor. 9 Mart’ta bitecek olan ligde grubunda sonuncu olan takım 3. Lig’e düşecek.

HABER / RÖPORTAJ: A.CEVAT UĞRAŞ / ANAYURT GAZETESİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER