© Sporanki 2010

Aydın ve Yıldız’dan önemli açıklamalar!

Gençlerbirliği Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın ve Sportif Direktörü Emrah Yıldız, Radyo Spor’da Salim Manav tarafından sunulan ‘Anadolu Ateşi’ programının konuğu olarak açıklamalar yaptı. Öne çıkanlar şu şekilde:

Serkan Aydın:

-Şirketleşme konusu Gençlerbirliği için çok önemli. Avrupa’da ve dünyada başarıya ulaşan çok sayıda örnek var. Niyazi Başkan resmi bir açıklama yapmadı. Çok katkı verdi ama herkesin de bir sınırı var. ‘Devam edecek mi? şirketleşme süreci nasıl hızlanır?’ bunlar önemli konular.

-Kanuna göre delege sayısın 3/4’ünü getirmek gerek ve bu çok zor. Genel kurul öncesinde 100’ün biraz üzerinde yeni üye yapıldığını biliyorum. Süreç tamamlanana kadar bu şekilde devam edebilir. Şirketleşme kulüp ekonomisi için çok önemli. 3-5 seneye çok sayıda kulüp kapanacak.

-Taraftarın bazı endişeleri var. ‘Kulüp elden mi gidiyor, kulüp birilerine peşkeş mi çekiliyor?’ şeklinde düşünceleri var. Bunların doğru bir şekilde anlatılması lazım. Bence şirketleşme borsaya açık bir şirket mantığıyla işin içine taraftar da konularak yapılmalı.

-Hoca değişiklikleri kulüpler için her zaman daha maliyetli olmuştur. Sinan Hoca ile uzun vadeli bir projeksiyonla anlaştık. Hocamız takımda her anlamda fark yarattı. Sezon başında ciddi talipleri vardı ama konuştuktan sonra kalmaya devam etti.

-300 milyon TL’nin üzerinde bütçesi olan kulüp var. Biz 100 milyon TL civarı bütçeye sahibiz. 150 milyon TL üzeri harcayan 8-10 takım olunca mücadele etmek kolay değil. Buna rağmen takımımız iyi direnç gösteriyor.

-Transfere ihtiyacımız var. Rakiplerimiz transfer yapınca bizden 2-3 katı bütçesi olan takımlarla mücadele etmek için eksiklerimizi gidermemiz gerek.

-Bu sene mütevazi, düşük bütçeli takımla play-off oynamayı hedeflemiştik. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Gol pozisyonlarını değerlendirebilsek farklı noktada olabilirdik. Herkes her zaman 3 puan istediği için herkesi memnun etmek zor olabiliyor.

-Futbolcu yetiştirme konusunda Gençlerbirliği en güzide kulüp. Türkiye’de her kulüpte Gençlerbirliği geçmişli futbolcu var. Ekonomik çıkışımız oyuncu satışı olmalı. ‘Keşfet-Oynat-Değerini bulunca sat’ mantığıyla ilerlemeli, gerekirse tüm dünyayı taramalıyız.

-Arda Güler’in geçen sezon satılan yüzde 20 bonservis hakkı için bugün baktığınızda ‘ucuza gitti’ değerlendirilmesi yapılabilir ama o dönem doğru karardı ve takımın kümede kalması için can suyu oldu.

Emrah Yıldız:

-Transfer için genel kurulun ardındaki gelişmeleri takip ediyoruz. Şirketleşme çok önemli. Tüm camialar şirketleşmeye sıcak bakıyor. Burada altyapıda 1300 tane çocuk var. Önemli olan Gençlerbirliği’nin bacasının tütmeye devam etmesi.

-A takımda hedefler farklı olunca, herkes sonuç isteyince altyapıdan çocuklar çok şans bulamayabiliyor. 1-2 yıl içinde altyapıdan yeni futbolcular kazandıracağız. Şu anda bile 3-4 altyapı oyuncumuza yurtiçi ve yurtdışından ilgi var.

-Gençlerbirliği, genç futbolcuların kendisini en iyi şekilde yetiştirmesi için çok uygun bir kulüp. Yiğit Efe gençlik çağında gelişime açık bir futbolcu. 1-2 yıl içinde üst liglerde oynayacak durumda olacaktır. Yiğit Efe ve kaleci Ertuğrul için Fenerbahçe ile bir opsiyonumuz yok.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER