© Sporanki 2010

"Asla vazgeçmedik"

Ankaragücü takım halinde TRT SPOR'da yayınlanan Hedef Süper Lig programına konuk oldu.

Programa; Başkan Faruk Koca, teknik direktör Mustafa Dalcı, Sportif direktör Emre Yıldız, teknik heyet ve futbolcular katıldı. 

Hedefe ulaşacaklarına inandıklarını vurgulayan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca "Kırılma noktası içeride oynadığımız Ümraniye maçı deplasmanda oynadığımız Erzurumspor maçını aldıktan sonra hedefe ulaşacağımıza inandık. Bu süreçte aksaklıklarda oldu biraz daha erken Süper Lig'e çıkmayı bekliyordum ancak çok zor bir lig olduğunu anladık bugün bile Süper Lig'de her şey netleşti ama burada belki şampiyon netleşti ancak düşenler belli olmadı. Biz de bu rakiplerimizle oynadıktan sonra maçlarımızı da kazanınca evet mutlu sona ulaşacağız dedik ve ulaştık." dedi. 

Teknik direktör Mustafa Dalcı ise bu başarının ekip işi olduğunu dile getirdi.

"Kırılma maçımız deplasmanda oynadığımız Erzurumspor maçı bu maç ile birlikte camia olarak kenetlendik ve camiayı tamamen arkamıza aldık. Bu maç bizi Süper Lig'e çıkacağımıza inandırdı. Şampiyon olmak kolay bir şey değil içinde çok teferruatlar barındırıyor. Bazılarının yapamadığı şeyi biz yaptık. Bu tek başına yapılacak bir şey değil burada ekip başarısı var değerli başkanımız her anlamda bize katkı sağladı güç verdi. Biz de yapılanmayı uzun vadeli olmasa da bu seneye özgü hemen Süper Lig'e çıkacak şekilde planlama yaptık. Tecrübeli değerli ve karakterli oyuncularla oynamak gerekiyordu. Biz içeride sevk ve idareyi yaptık kulübün diğer işlerinde ise yükün diğer tarafını sportif direktörümüz Emre bey aldı. Bir manşet atacak olursak 'asla vazgeçmedik' diyebilirim."

Ankaragücü'nün Sportif Direktörü Emre Yıldız ise "En zor günlerde bile stratejimizi bozmadık ve başta konuştuğumuz şeyleri planlı bir şekilde yaptık" dedi. 

"Benim düşündüğüm yapının içerisinde birlikte hareket etmek yatıyordu. Başkanla başlayan hoca ve oyuncu ile devam eden yapı olması gerekiyordu. Büyüklerimizle yaptığımız toplantılarda da beraber hareket etmemiz gerektiğini düşündük. En zor günlerde bile stratejimizi bozmadık ve başta konuştuğumuz şeyleri planlı bir şekilde yaptık. Başkanımızda bu konuda çok önemli şekilde tüm tepkilere göğüs gerdi ve bu başarı geldi."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER