© Sporanki 2010

Arda Kızıldağ: "Şimdi sıra bende..."

Gençlerbirliği Kulübü tarafından hazırlanan Gençlerbirliği E-Dergisi, genç oyuncu Arda Kızıldağ ile bir röportaj yaptı. İşte o özel röportaj:

Gençlerbirliği altyapısına geliş sürecin nasıl oldu?

2005 yılında Futbol Okulu ile başladım. Yaz Okulu’nun ardından hemen seçildim zaten. Sonra tüm yaş kategorilerinde forma giyerek bugüne dek geldim.

Hem altyapı hem de Hacettepe’de uzun yıllar forma giydin. A takıma çıkana kadar nasıl geçti senin için yıllar?

Altyapıda oynayan, Futbol Okulu’na adımını atan her çocuk gibi benim de hayalim A takımdı. Burada forma giymekti. Hacettepe’ye geçtim, orada kendimi geliştirdim. Buraya gelmek için elimden geleni yaptım. O süreç de benim için çok öğretici oldu. Şimdi de Gençlerbirliği’ne A takımda hizmet etmek gurur verici.

Son iki yıldır A takımdasın ve savunma rotasyonunun da önemli parçalarından birisin. 3’lü savunma, 4’lü savunma ya da sağ bek gibi pozisyonlarda oynamaya başladın. Gelişimini nasıl değerlendiriyorsun?

Ben mevki olarak sağ stoperim. Orada daha fazla rahat ediyorum ama hocalarım nerede görev verirse ben orada elimden geleni yapmaya hazırım.4’lü savunma olarak oynadım hep ama 3’lü savunmada da kendimi çok rahat hissediyorum. Her pozisyonun kolaylığı ve zorluğu mevcut ama ben elimden geldiğince hocalarımın verdiği görevlere uyum sağlamaya çalışıyorum.

Performansının ödülü olarak Ümit Milli takımdan davet aldın. Berat ve İlker’le birlikteydin. Hem ilk davet için hem de üçünüzün birlikte gitmesi için neler söylersin?

Gençlerbirliği’ne ilk seçildiğim andan itibaren hedeflerimden biri milli takım forması giymekti. Bunu da başardığım için çok mutluyum. İlk kez davet aldım, oynadım. İyi de oynadığımı düşünüyorum. Kazanmak da ekstra mutlu etti. Orada hiç yabancılık çekmedim. İlker ve Berat’la bir aradaydık zaten. Son maçta birlikte forma da giydik. Güzel bir his bu.

Altyapıdan gelmiş stoperler var takımda. Abdullah ve Kadir Enes. Senden önce de Mert Çetin vardı. Gençlerbirliği’nin hem altyapı kültürü, hem de altyapıdan gelen stoperler için neler söylemek istersin?

Son yıllarda hep iyi savunmacılar, stoperler yetişiyor altyapıdan. Ahmet Çalık, Mert Çetin örnekleri var bizim önümüzde. Şimdi sıra bende. Ben de elimden geleni yaparak, onlar gibi takımım için mücadele etmek istiyorum. Daha iyi olacağımı da düşünüyorum. Alttan gelen stoperlerimiz de iyi. Abdullah yaşına göre çok iyi stoper. Kadir Enes var. O da gayet iyi. Altyapı kültüründe iyi savunmacılar çıkarmak var zaten.

Hedeflerin neler?

Bu sene Gençlerbirliği ile iyi bir sezon geçirmek istiyorum. Takımımızın iyi bir yerde ligi bitirmesi için elimden geleni yapacağım. Ondan sonra da hayallerimde Avrupa var. Umarım başarabilirim.

İdol olarak gördüğün bir savunmacı var mı?

Birçok başarılı stoper var son dönemde. Artık sadece forvetler değil stoperler de Avrupa futboluna damgasını vurabiliyor. Ben de Sergio Ramos’u sürekli izliyorum. Onun maçlarını takip ediyorum. Onu söyleyebilirim idol olarak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER