© Sporanki 2010

Ankaragücü'nün devasa bütçesi !

Ankaragücü, yeniden çıktığı Süper Lig'de Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyonluk hedefini dillendirmeye başladı. Kulübün dün yapılan olağanüstü kongresinde Faruk Koca, yeniden başkanlığa seçildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş dahil, olmak üzere iktidar ve muhalefetten çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı da genel kurulu protokolde izledi. Kongrede, en büyük ilgiyi Yavaş'ın görmesi de dikkat çekti.

Beşiktaş ile boy ölçüşüyor

Ankaragücü'nün kongresinden dikkat çeken bir diğer noktada da tahmini bütçe oldu. Yıllardır transfer yasağıyla boğuşan ve yeni sezon öncesi de bu sorunu yeni aşan sarı lacivertliler 2022-23 bütçesinde gelir kalemini 745 milyon lira olarak belirledi. Beşiktaş'ın 2022 gelir tahmini 878 milyon lira! Gelir seçenekleri çok daha az olmasına rağmen Ankaragücü'nün Beşiktaş yakın bir gelir tahmininde bulunması ilginç gözüktü. 

Bu gelir nasıl elde edilecek?

Kulüplerin en büyük geliri maç yayınlarından. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) henüz açıklamasa da 2022-23 sezonunda toplam yayın geliri yaklaşık 2 milyar 800 milyon lira olacak. Bu gelirin bir kısmı TFF 1. Lig ekiplerine dağıtılacak. TFF payı da düşülecek. 

Şampiyon takımlara ve ilk 6'ya girecek takımlara verilen başarı primleri de ayrı. Ama 2.8 milyarın tamamı sadece 19 Süper Lig takımına eşit dağıtılsa dahi kulüp başına 147 milyon lira düşüyor.

Mansur Yavaş'tan şampiyonluk çağrısı

Ankaragücü'nün stat, mağazacılık ve sponsorluk geliriyle tahmini 745 milyon liraya ulaşması realist gözükmüyor. Buna rağmen kulüp Beşiktaş ile yarışacak bir gelir tahmininde bulundu. Bu nasıl olacak? Belki de cevabı yeni yönetim kurulunda ve yerel yönetimlerin vereceği destekte. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 100. yılda şampiyonluk çağrısı yaptı. 

Çok güçlü holdingler yönetimde

Faruk Koca Başkanlığı'ndaki yeni Ankaragücü yönetiminde Berna Erbilgin Gündoğdu (ERG İnşaat) , Cantürk Alagöz (Alagöz Holding), İsmail Mert Fırat (Fırat İnşaat) , Levent Onuk (LMS Enerji),  Durali Akpınar (Söğüt İnşaat) ve Yusuf Buğra Tanık (Nata Holding) gibi inşaat ve enerji sektöründen çok güçlü iş insanları yer alıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER