© Sporanki 2010

Ankaragücü'ne Kırıkkale'de sevgi seli

Kırıkkale Valiliği himayelerinde, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Spor Olsun” Projesi tanıtım töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi.
 

SPORSAL VE SANATSAL EĞİTİMLERİNE KATKI SUNUYORUZ

20 Kulübün, 1200 sporcunun ve 20 antrenörün yer alacağı “Spor Olsun” Projesi kapsamında 17 Ağustos Spor Salonu’nda düzenlenen Tanıtım Törenine katılım ve ilgi yüksek oldu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 20 kulübün oyuncuları salona çıkarak izleyicileri selamladılar. Törenin açılış konuşması Amatör Spor Kulüpleri adına Kulüp Başkanı Sırrı Zengin tarafından yapıldı. Projenin gerçekleştirilmesinde Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun büyük emeği olduğunu belirten Başkan Zengin, teşekkürde bulundu. Başkan Zengin’in konuşmasının ardından konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, “Gençlik Spor İl müdürlüğü olarak Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatları doğrultusunda gençlerimizin hem sporsal eğitimlerine hem de sanatsal eğitimlerine katkı sunmaya devam edeceğiz. Gençlik merkezlerimizde de sizler için açtığımız kurslarla katkı sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

İl Müdürü Güneş, “Spor Olsun Projesi kapsamında Okullarımızda mahallelerimizde sizler için oluşturduğumuz antrenman alanlarında hem antrenmanlarınıza devam edeceksiniz hem de müsabakalara katılacaksınız. Kişisel gelişimleriniz için seminerler, ağaç dikimi gibi sosyal etkinliklerinde içinde bulunduğu güzel bir program hazırladık. Gençlerimiz bizler için çok değerli ve önemlidir. Geleceğimizin teminatlarıdır. Her bir anınızı güzel değerlendirin. Size görev ve sorumluluk verildiğinde bu ülkenin bir karış toprağına göz dikene şuan nasıl müdahale edilerek dik duruluyorsa sizlerde günü geldiğinde karşısında durmaya bileceksiniz. Polisimiz, askerimiz gibi size de görev verildiğinde sizler de görevlerinizi yerine getireceksiniz. Sporsal çalışmalardan uzak kalmadan devam etmenizi öneriyoruz. Projenin başlamasında ve ete kemiğe bürünmesinde Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu başta olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, “SPORU İYİ VE NİTELİKLİ NESİLLER YETİŞTİRMEDE ARAÇ OLARAK KULLANMAK STRATEJİK HAMLELERİMİZ ARASINDADIR”

“Spor olsun” projesiyle sporun birleştirici ve dönüştürücü etkisinin bir güç olarak kullanılacağını belirten Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, gençliği sporla daha fazla buluşturmak adına bu yola çıkıldığını ifade etti. Vali Tekbıyıkoğlu, “ Aranızda sporu yaygınlaştırmak, kulüplerin alt yapısına sporcu kazandırmak ve Türk gençliğini sporla daha fazla buluşturmak adına çıktığımız bu yolda özellikle dezavantajlı grupta yer alan çocuklarımızın ve gençlerimizin spora erişimini sağlamak, var olan spor kulüplerinin niteliğini ve sayısını arttırmak projemizde gerçekleştirmek istediğimiz hedefler arasındadır. Dileğimiz odur ki 43 ili birleştiren Kırıkkale'miz, sporda da birleştirici gücünü kullansın ve bu avantajlı konumunu spor için de bir merkez haline dönüştürebilsin. Bu konumu imkâna dönüştürmek, sporu iyi ve nitelikli nesiller yetiştirmede araç olarak kullanmak stratejik hamlelerimiz arasındadır” dedi.

SPOR, SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMENİN ÖN KOŞULUDUR

Kırıkkale Valiliği olarak yapılan spor organizasyonlarında temele alınan noktanın çocuklar ve gençlerin kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olmak için olduğunun altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, hoşgörü ve insan sevgisinin spor aracılığıyla gençlere aşılandığı belirtti. Vali Tekbıyıkoğlu, “Sporun insan hayatına olumlu etkisi birçok araştırmayla da desteklenmektedir. Depresyon, zaman yönetimi, kendi sorumluluğu alma, özgüven eksikliği gibi çağımızın birçok sorunu spor ile aşılabilmektedir. Valiliğimiz himayelerinde yürütülen Umut projesi kapsamında önleyici ve koruyucu tedbirler arasında da sayılan spor, bireyin meşguliyetini ve enerjisini doğru alanlara aktarmasına fayda sağlamaktadır. Fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlayabilmek adına bir hak olarak spor sağlıklı bireyler yetiştirmenin ön koşuludur.” dedi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, “GENÇLERİMİZİN BÜTÜNCÜL OLARAK GELİŞİMİ DESTEKLENECEKTİR”

Vali Tekbıyıkoğlu, “Sadece sayısal anlamda spor faaliyetlerini artırmaktan ziyade amaç ve kapsamı bakımından nitelikli işlere imza atmak adına bu projede disiplinler arası çalışarak çocuklarımızı ve gençlerimizi her yönden geliştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu hedefe istinaden İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü ile iş birliği içerinde farklı etkinliklerin planlamasını yaparak sporun dönüştürücü gücünden azami düzeyde yararlanmayı amaçlamaktayız. Planlanan değerler eğitimi, ilk yardım eğitimi ve ağaç dikme faaliyetleri ile çocuklarımızın ve gençlerimizin bütüncül olarak gelişimi desteklenecektir. Bununla birlikte Ankaragücü futbol kulübü ile işbirliği içerisinde olmak sporun birleştirici gücüne örnek teşkil edecek niteliktedir. Bu vesile ile hem Ankaragücü spor kulübüne hem de Kırıkkale spor kulübüne teşekkür eder, genç sporcularımıza örnek teşkil edecek köklü bir maziye sahip olan iki kulüp arasındaki iletişim, iş birliği ve pozitif atmosferin artarak devam etmesini dilerim” dedi.

 “ÖĞRENCİLERİMİZİ İLİMİZ VE ÜLKE FUTBOLUNA KAZANDIRACAĞIZ”

Vali Tekbıyıkoğlu, “Bu birleştirici ve dönüştürücü gücün çocuklarımız ve gençlerimizi nitelikli birer sporcu olarak yetiştirmek ilimizin spora ve sporcuya daha fazla değer veren bir merkez haline getireceğine inancım tamdır. Bu inançla başlattığımız projemize yaklaşık 650 bin TL destek sağladık. 1200 öğrencimizin projeden faydalanacağını düşündüğümüzde onlarla birlikte daha ileriye gitmek adına 20 antrenörümüz de bizimle beraber proje faaliyetlerini sürdürecektir. Toplamda 20 spor kulübüyle çalışarak öğrencilerimizi hem ilimiz hem de ülke futbolumuza kazandırmayı hedefliyoruz.

Bu hedefi gerçekleştirmek adına desteğini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara yürekten teşekkür eder, projenin profesyonel sporcu yetiştirmede ilimiz ve spor camiasına katkı sağlamasını temenni ederim.” dedi.

MKE ANKARAGÜCÜ TEKNİK EKİBİ VE OYUNCULARINA BÜYÜK İLGİ

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan gösteriler izleyicilerin beğenisine sunuldu. Gösterilerin ardından “Spor Olsun” Projesi kapsamında gösteri maçı yapıldı. Karşılaşmanın başlama vuruşu Vali Tekbıyıkoğlu ile MKE Ankaragücü Kulüp Başkan Yardımcısı Levent Onuk, Teknik Direktör Ömer Erdoğan, futbolcular Taylan Antalyalı ve Nihad Mujakic’in tarafından yapıldı. Çocukların ve gençlerin büyük ilgi gösterdiği MKE Ankaragücü heyeti çocuklarla ve antrenörlerle hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Yoğun ilginin olduğu tanıtım törenine Vali Yardımcısı M. Miraç Topaloğlu, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen, kurum müdürleri, sporcular, antrenörler ve kulüp yöneticileri katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER