© Sporanki 2010

Ankaragücü'nde tarihi kongreye doğru...

Sporanki yayın yönetmeni Orhan Sal kongre öncesi son gelişmeleri derledi...

Ankaragücü’nde 10 Haziran kongresi öncesinde müthiş gelişmeler yaşanıyor.

Mevcut başkan Fatih Mert’in aday olmayacağı kongrede “şimdilik” 2 aday başkanlık yarışına girecek.

Şimdilik diyoruz, çünkü genel kurulda 3.aday da çıkma olasılığı çok yüksek. 

Ankaragücü'nde başkan adaylığını açıklayan Faruk Koca'nın listesi artık son şeklini alıyor. Ancak Koca’nın listesindeki isimler dışarıya sızmadı. Alınan bilgilere göre ise Faruk Koca, Ulusal bazda inşaat işleri yapan 2 güçlü iş adamını listeye alacak. Ayrıca Ankara’nın 2 önemli inşaat firması sahibi de Koca’nın listesinde yer alacak. Camianın tanıdığı isimlerinde Faruk Koca’nın listesinde yer alması bekleniyor. Eski yöneticilerden iş insanı Hakan Bilgin’in ve Ankaragücü tribünlerinin sevilen isimlerinden Birol Darçın’ın Faruk Koca’nın yönetim kurulu listesinde olma olasılıkları konuşuluyor. Ancak kesinleşen bir şey yok. Külliyenin desteğini alan Faruk Koca’nın, Ankaragücü’nde oluşan mali gücü en tavanda yönetim listesini oluşturması bekleniyor.

Faruk Koca Çarşamba günü yapacağı basın toplantısı ile hedeflerini açıklayacak ve yönetimini tanıtacak.

Başkent ekibinde bugünün önemli gelişmesi Metin Akyüz’ün başkan adaylığıydı. Kulübün eski başkanı olan Metin Akyüz’ün de kongrede kesin olarak kulüp başkanlığına aday olacağı öğrenildi. Akyüz’ün adaylığı çok sıcak olduğu için nasıl bir yönetim kurulu listesi hazırlayacağı bilinmiyor. Ancak Mertin Akyüz’ün de eski başkan ve yöneticilerle uzun süren görüşmelerin ardından aday olduğu biliniyor. Metin Akyüz’ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eski Ankara Milletvekili olan camianın en sevilen isimlerinden Aylin Nazlıaka ile sıcak ilişkileri biliniyor. Akyüz’e, uzun süre birlikte çalıştığı ve çok sıcak ilişkileri bulunan eski başkan Mehmet Yiğiner’in de destek vermesi bekleniyor.

Metin Akyüz Çarşamba günü yapacağı basın toplantısı ile kararını duyuracak.

Öte yandan yukarıda belirttiğimiz gibi Başkent ekibinin kongresinde 3.adayın çıkma olasılığı da çok yüksek. Bilindiği gibi her kongre öncesi iş insanı Abidin Doğan’ın ismi kulislerde geçiyor. Abidin Doğan’ın Perşembe günü yapılacak kongrede aday olma olasılığı var. Doğan’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile yakın ilişkileri biliniyor.  Abidin Doğan’ın listesini hazır halde tuttuğu ama, son kararını Salı günü yapacağı bazı temaslara göre vereceği öğrenildi.

Başkent ekibinde Osman Gazi Kandaş, Faruk Koca’nın aday olacağını açıklaması ile aday olmayı rafa kaldırdığı biliniyor. Murat Ağçabağ ise kongrede aday olmayacak.

Görüştüğümüz adaylarların ortak hedefi takımı Süper Lige çıkarmak...

ORHAN SAL – SPORANKİ ÖZEL…

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER