© Sporanki 2010

Ankaragücü'nde son gelişmeler...

İyi bir periyot yakaladıktan sonra son 2 maçta aldığı 2 yenilgi Ankaragücü’nde moralleri bozdu. Ardı ardına gelen Gaziantep GK ve Başakşehir FK yenilgileri Başkent ekibinin 15 puanda kalmasına neden oldu.

Teknik direktörlüğe Mustafa Dalcı’ın gelmesiyle önemli puanlar toplayan Ankaragücü takımında şimdi gözler pazartesi günü oynanacak olan Fenerbahçe maçına çevrildi. Ankaragücü takımı yarından itibaren bu maçın hazırlıklarına devam edecek.

Ankaragücü yönetimi ise tam anlamıyla transfere odaklandı. Lukasz Szukala, Zaur Sadaev ve bazı menajerlere ödenmesi gereken yaklaşık 1.1 milyon Euro yüzünden transfer yasağı bulunan Başkent  ekibinin yönetimi şimdi bu kaynağı yaratıp yasağı kaldırmak için çabalıyor.

Ankaragücü yasağı kaldırmasıyla birlikte transferi gerçekleşen ama resmi sözleşmeye imza atmayan Senegalli santrfor Aliu Badji’ye imza attıracak.

Ankaragücü’nün kadrosuna katacağı diğer bir oyuncu ise Ergene Velimeşespor’dan Embiya Ayyıldız. Embiya 20 yaşında ve bu sezon oynadığı 16 maçta 5 gol, 1 asist ile oynadı.

BB. Erzurumspor ile yollarını ayıran İbrahim Akdağ’da Ankaragücü’ne imza atacak. 29 yaşındaki İbrahim bu sezon 12 maça çıktı ve 1 asist yaptı.

Başkent ekibibin kadrosuna katmak için uğraştığı bir diğer ise Ghayas Zahid. Ankaragücü, 26 yaşındaki Norveçli on numara Ghayas Zahid transferinde son aşamaya geldi. Apoel takımından ayrılmak isteyen oyuncunun transferiyle alakalı parasal detaylar halledilebilirse oyuncu imzayı atacak.  Aradaki anlaşmada önemli yol kat edildiği alınan bilgiler arasında. Hatayspor'da oynayan 24 yaşındaki Alman kökenli oyuncu Burak Çamoğlu ‘da gündemdeki bir isim.

Konyaspor’dan ayrılan 32 yaşındaki Uğur Demirok ile Kasımpaşa, Göztepe , Erzurumspor ve Ankaragücü ilgileniyor.

Sarı – lacivertlilerde en önemli gelişmelerden birisi de Alper Potuk gelişmesi. Bilindiği gibi Alper Potuk, Fenerbahçe’den transfer edilerek takım kaptanlığına getirilmişti.  Sarı – lacivertli yönetim, Göztepe maçının ardından Alper Potuk’u kadro dışı bırakmıştı. Alper Potuk’un  affedilip, tekrar takıma katılması bekleniyor.

Başkent ekibinde Luka Adziç takımdan gönderilirken, 14 kişilik yabancı kontenjanına takılan Ante Kulusiç, Gençlerbirliği veya Ankaraspor'a gidecek. 

Sağ bek Cebrail Karayel’in ise takımdan ayrılmak istediğini yönetime bildirdi.

Takım kaptanlarından Tiago Pinto ve Stelios  Kitsiou’nun sakatlık durumları hakkında ise olumlu gelişmeler yaşandı. Her 2 oyuncunun da Fenerbahçe maçında sahaya çıkmaları bekleniyor.  Pazdan ve Emre Güral ise bu hafta da olmayacaklar.

SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER