© Sporanki 2010

Ankaragücü'nde gözler 1 puanda!

Ankaragücü büyük sıkıntılarla geçen 2022 – 2023 sezonunu 1 puanla kurtarma planları yapıyor. Sezon başından bu yana camiada düşer miyiz, kalır mıyız? Sorusu hakimdi. Dün gece oynanan 34.hafta maçlarından sonra bu sorunun cevabı belli oldu. Ankaragücü takımı sezonun geride kalan 2 maçından birisinden 1 puanı  alması halinde kümede kalmayı garantileyecek.

Giresunspor’un dün kendi evinde Trabzonspor’a 4-2 yenilmesiyle puan barajı 40’da kaldı. Ankaragücü’nün ise 39 puanı bulunuyor. Giresunspor son 2 maçını kazanıp, her 2 takım aynı puanda ligi  bitirseler bile ikili averajla Ankaragücü kümede kalmayı garantiliyor.

40 puanı bulunan ve 1 maçı kalan Sivasspor’un da devreye girmesiyle oluşabilecek bir olası üçlü averajda da Ankaragücü avantajlı durumda.

35 puandaki İstanbulspor'un ise Gaziantep FK'dan alacağı 1 hükmen galibiyeti ve sarı - siyahlılar son hafta ligden düşmesi kesinleşen Ümraniyespor ile karşılaşacaklar. Eğer Giresunspor oynayacağı 2 maçı da kazanır, İstanbulspor ise kaybederse düşen taraf İstanbulspor olacak. Ancak Ankaragücü 2 maçtan 1 puan çıkarırsa bu olasılıklar sarı - lacivertliler ilgilendirmeyecek. 

Şimdi gözler cumartesi günü Kayseri’de oynanacak olan Kayserispor – MKE Ankaragücü maçına çevrildi.

SPORANKİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER