© Sporanki 2010

Ankaragücü'den turnuva açıklaması

Ankaragücü Kulübü yaptığı açıklama ile Ahmet Çalık Turnuvası için oluşan spekilasyonlara bir cevap verdi. Açıklama şu şekilde: 

24 Ocak 2022 tarihinde “Ahmet Çalık Anısına”, kulübümüz tarafından U12 Geleceğin Yıldızları Futbol Turnuvası düzenlenmiştir.

Turnuvaya, Altınordu FK, Gençlerbirliği Spor Kulübü ve Demir Grup Sivasspor Spor Kulübü davet edilmiştir.

Turnuvanın 24 Ocak 2022 tarihinde MKE Ankaragücü Spor Kulübü Tandoğan Tesisleri’nde saat 11.00’de oynanacağı, kulüp temsilcilerine bildirilmiştir.

Ankara’da hava şartlarının kötü olması nedeniyle 23 Ocak 2022 tarihinde akşam saatlerinde turnuvaya katılan kulüplerin tamamı ile iletişime geçilip, turnuva için bir iptalin söz konusu olmadığı, sabah tekrar değerlendirmeye alınacağı paylaşılmıştır.

24.01.2022 tarihinde, Tandoğan Tesisleri’mizin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinden Sayın İrfan Erbaş’dan saha konusunda destek istenmiştir. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından turnuva için futbol oynamaya elverişli, Yenimahalle Hasan Doğan Tesisleri tahsis edilmiştir.

U12 Geleceğin Yıldızları Ahmet Çalık Turnuvası’nın Yenimahalle Hasan Doğan Tesisleri’nde oynanacağı konusunda, tüm katılımcı futbol kulüplerine saat 09.45’de bilgi verilmiştir.

Gençlerbirliği Spor Kulübü Temsilcileri, futbol takımlarını toparlamakta zorluk çekeceklerini, saat 13:00’da tesislerini hazırlayıp, dilenirse turnuvanın kendi sahalarında yapılabileceğini iletmiştir.

Maç sabahı, teknik ekip ve futbolcuları ile hazır olarak maçın oynanıp oynanamayacağı noktasındaki kararı bekleyen Altınordu FK, Demir Grup Sivasspor Spor Kulübü ve kulübümüz bu talebe onay vermemiştir.

Demir Grup Sivasspor Kulübü’nün maç bitimi, Sivas’a karayolu ile döneceği için kötü hava koşullarını da düşünerek, özellikle turnuvanın saat 11.00’de başlaması noktasındaki talebi, organizasyonu yapan kulüp olarak tarafımızca da desteklenmiştir.

Sonuç olarak;

24.01.2022 tarihinde, turnuva, aynı saatte daha önce bildirilen sahaya yaklaşık 3 km uzaklıkta, maçlar oynanacak gibi hazırlığını yapan kulüpler tarafından gerçekleşmiştir.

Güzel kalpli kardeşimiz “Ahmet Çalık Anısına” gerçekleşen turnuvaya katılan tüm camialara teşekkürü borç bilir; MKE Ankaragücü Spor Kulübü olarak bu organizasyonların her zaman destekçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER