© Sporanki 2010

Ankaragücü ve ligimizle ilgili ilginç bir kulis bilgisi !

Ankaragücü ve ligimizle ilgili ilginç bir kulis bilgisi !

SPORANKİ TARAFINDAN HAZIRLANAN "ANKARAGÜCÜ STADI" BELGESELİMİZİ BU LİNKTEN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

https://www.youtube.com/watch?v=Q_orazNO5mM&t=8s

Bildiğiniz gibi TFF Başkanı Nihat Özdemir ısrarla liglerin oynatılmasını istiyor. Sonuçta kendince haklı sebepleri var. Pek tabii bu sebeplerden en önde geleni de yayıncı kuruluştan gelecek olan para. Ama aldığım bilgiye göre başka sebebi de var.

Türkiye’de bu kadar önemli bir kararı TFF Başkanı Nihat Özdemir’in yalnız başına alma şansı yok diye biliriz. Ancak ilginçtir bu kez liglerle ilgili kararın tamamen Nihat Özdemir’e bırakıldığı belirtiliyor.

Şimdi herkesin bildiği üzere normalde liglerin burada sonlandırılmasını isteyen büyük bir kesim var. Bu kesimin içinde Ankaragücü’de yer alıyor. Bu istek son derece mantıklı ve insani. Ülkedeki süreç ortada. Sağlık herşeyden önemli geliyor.

Liglerin bitirilmesini isteyen bu kanadın içinde Trabzonspor’un da olduğu söyleniyor. Ancak Trabzonspor bunu açık açık dile getirmemeye dikkat ediyor. Sadece başkan konuşuyor. O da çok dikkatli cümleler kuruyor.

Buna göre Trabzonspor’un şampiyonluğunun onaylanması isteniyormuş. Nihat Özdemir’de buna karşı çıkıp kalan 8 maçın her ne pahasına olursa olsun oynatılıp liglerin bitirilmesini istiyormuş.

Ankaragücü camiasını baz aldığımızda bu hiç birimizi rahatsız etmeyecek bir gelişme olurdu. Anadolu takımı Trabzonspor’un şampiyonluğu en başta da beni mutlu eder. Hem de yürekten söylüyorum çok mutlu olurum. Daha da ötesi her ne kadar lig bitmemiş bile olsa Trabzonspor benim gözümde bu sezon şampiyonluğu hak etmiştir.

Ancak konunun Ankaragücü’nü direkt ilgilendiren bir tarafı var. Ligler bu şekilde tescil edilip Trabzonspor şampiyon ilan edilecekse, ligden düşecek takımlarda belirlenecekmiş. Bu takımlarda eğer ki, lig lideri Trabzonspor şampiyon ilan edilecekse, doğal olarak son 3 sıra küme düşürülecek demektir.

Net olarak şunu ifade edeyim; Trabzonspor’un şampiyonluğu Ankaragücü taraftarını mutlu eder. Ankaragücü’nün düşmesi de biliyorum ki Trabzonspor taraftarını üzer.

Ama olay bu kez farklı. Trabzonspor’un şampiyonluğunun verilmesini isteyenlerin Ankaragücü’nün durumunu umursayacaklarını çok sanmıyorum.

Yani bugün için herkes doğal olarak kendi derdinde. Bu da çok normal. 

Yani kamuoyunun beklentisi olan “lig bu sezon bundan sonra oynanmasın”, “beyaz sezon olsun”, “şampiyon ve düşen takımlar belirlenmesin” gibi düşünceleri şimdi daha dikkatli düşünmek gerekli.

Bende liglerin bitirilmesini isteyen taraftaydım. Ama yukarıda yazdıklarımı öğrenince ligler “bu saatten sonra oynanmalı” diye düşünmeye başladım.

Bazı şeyleri iyi düşünmek lazım. Artık ligler kaldığı yerden şartlar ne olursa olsun devam ettirilecek gibi görünüyor. O yüzden geçmişi bırakıp yönümüzü artık lige çevirmeliyiz. Ankaragücü sahaya çıkıp maçlarını oynamalı. İyi hazırlanan ve motive olmuş bir Ankaragücü zor olsa bile istediğini alır.

Ha eğer ki ligler oynanmayacak duruma da gelirse o zamanda yapacak bir şey yok. Herkes kaderine razı olur.

Sporanki'nin You Tube kanalına ücretsiz abone olmayı lütfen unutmayın...

ABONELİK İÇİN LİNK > https://www.youtube.com/results?search_query=sporanki

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER