© Sporanki 2010

Ankaragücü ve kongre süreci

Süper Lig’de 27. hafta sonunda, son sırada düşen Ankaragücü başarısız saha içi sonuçlarının ardından, yönetime olan eleştirinin dozu iyice yükseldi.

Bu da kongre kulislerinin yoğunlaşmasının yolunu açtı. Ankaragücü yönetimi, daha önce alınan ancak salgın tedbirleri nedeni ile ertelenmek zorunda kalınan olağan genel kurulun, 11-18 Mart’ta toplanacağını ilan etti.

ADAYLIĞINI İLK AÇIKLAYAN AĞCABAĞ

Ankaragücü’nde başkan adaylığını ilk açıklayan isim daha önce de bu yönde girişimde bulunan ancak yönetime alacağı isimler delege olmadığı için seçime girmeyen Murat Ağcabağ oldu. Ağcabağ’ın, kısa süre önce mevcut yönetimin en etkili ismi, futbol şube sorumlusu Faruk Koca ile görüşmesi dikkat çekiciydi. Bu görüşme, ortak mı hareket edilecek sorusunu gündeme taşırken, görüşmelerde bazı şartların öne sürüldüğü iddia ediliyor. Ağcabağ, ilk açıklamasında, bu kez hem yönetim listesi hem projeleri hem de ekonomik yapısı ile yönetime talip olduğunun altını çizdi.

Mevcut yönetimin nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor. Başkan Fatih Mert, daha önce Faruk Koca’nın kulüp başkanlığı konusunda öncelikli bir düşüncesi olmadığını dile getirmişti fakat gelinen noktada Koca’nın bu kez sorumluğu alacağı belirtiliyor. Mert’in, sosyal medya hesabında paylaşıp kısa süre içinde kaldırdığı kum saati fotosu ise camiada ‘süre doluyor ve bırakıyor’ algısı oluşturdu. Mevcut yönetimde yapılacak köklü bir revizyonla Koca’nın etrafında yeni bir yapılanma ile yola devam edilmesi söz konusu olabilir. Yönetim içinden başka bir ismin başkan adayı olarak öne çıkabileceği de tartışılıyor.

YİĞİNER ADAY OLACAK MI?

Önceki dönemin başkanı Mehmet Yiğiner’in yeniden aday olma ihtimali, hem konumu hem de Mert ve ekibini yönetime taşıyan mevcut şartlar nedeniyle zayıf gibi görünüyor. Kulüp başkanlığı döneminde lehine dönen kulüp delege yapısının, eskisi kadar olmasa da belli bir ağırlıkta olması, kongre sürecine kadar Yiğiner’e yakın kanattan da bir adayın çıkarılma ihtimalini masada tutuyor.

Bunların yanı sıra geçmişte Ankaragücü yönetiminde yer alan farklı bir ekibin de güçlü bir isim etrafında çalışma yürüttüğü gelen bilgiler arasında. Kongre için süre daralırken, bu hafta içinde, taraflardan bu konuda yeni ve somut adımların atılması bekleniyor.

Haber: Özgür Şahiner/Hürriyet Ankara

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER