© Sporanki 2010

Ankaragücü transferde ne yaptı?

Ankaragücü 2020-2021 sezonu ara transfer dönemini oldukça durgun tamamladı.

Süper Lig ara transfer döneminde Ankaragücü geçmiş dönemlere göre hayli hareketsizdi. Transfer yasağını kaldırma başarısını gösteren Ankaragücü yömetimi, transferde taraftarlarının beklentilerine karşılık veremedi.

Başkent ekibi, El Ahly Kulübü'nden santrfor Aliou Badji’yi satın alma opsiyonlu olarak sezon sona kadar kiralarken, BB Erzurumspor'dan orta saha oyuncusu İbrahim Akdağ ile 1,5 yıllık, Akhisarspor'dan orta saha oyuncu Ali Kaan Güneren ile 2,5+1 yıllık, Mısır ekibi Al Ahly'de oynayan 29 yaşındaki kanat oyuncusu Angolalı Hermenegildo da Costa Paulo Bartolomeu (Geraldo) ile 1,5 yıllık, Akhisarspor'dan stoper Alperen Babacan ile 1,5 +1 yıllık ve Ergene Velimeşe Kulübü’nde santrfor oynayan Embiya Ayyıldız ile 2,5+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Başkent ekibi Ankaraspor’a kiralık verdiği Miloş Stanojeviç’i geri geri çağırdı. Ayrıca yine sezon başı Altındağspor'a kiralanan Sıtkı Ferdi İmdat, Zonguldakspor'a kiralanan Muhammed Yasir Karabay ve Mamak FK’ya kiralanan Abdullah Çelik’te takıma geri çağırıldı.

YOLLAR AYRILDI

Transfer çalışmalarını hız kesmeden yürüten Ankaragücü, 3 oyuncusu ile yollarını ayırdı. Sağ bek mevkinde oynayan Cebrail Karayel, Altay’a kiralanırken, sol kanat oyuncusu Luka Adzic RSC Anderlecht Kulübü'ne ve santrfor Mücahit Can Akçay Hekimoğlu ise Trabzonspor’a kiralık gitti. Bolingi’de son dakikada kadrodan gönderildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER