© Sporanki 2010

Ankaragücü savunmaya kule getirdi !

Süper Lig kulvarında, yeni sezondaki ilk maçını büyük bir heyecanla bekleyen MKE Ankaragücü’nde, taraftarın ‘stoper nerede’ sorusunun cevabı verildi. Sarı-lacivertliler, Bosna Hersek’in Sarajevo takımında forma giyen 24 yaşındaki stoper Nihad Mujakic’i renklerine bağladı. 24 yaşındaki oyuncu, Beştepe Tesisleri’nde düzenlenen imza töreninde, kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli formaya bağlayan imzayı attı. İmza törenine, kulüp başkanı Faruk Koca ile futbol koordinatörü Emre Yıldız katıldı.Futbol kariyerine ülkesinin Sarajevo takımında başlayan 24 yaşındaki oyuncu, bu kulüpte geçirdiği 3 sezonda toplam 46 maça çıktı. Belçika Ligi’nde Kotrrijk ve Beveren takılarında ayrı sezonlarda görev yapan Mujakic, fazla forma şansı bulamadı ve sadece 8 karşılaşmada görev aldı.2022-2021 sezonunda Hırvatistan Lig’i takımlarından Hajduk Split’te kiralık olarak oynayan Mujakic, 26 maçta sahada yer aldı.Bosna Hersek U-19 ve U-21 takımlarında toplam 12 maçta görev yapan Nihad Mujakic, Bosna Hersek Milli Takımı’nda ise 8 maçta forma giydi.

MERKEZDE KULE GİBİ SAVUNMA HATTI

Ankaragücü’nde 1.89 metre boyundaki Nihad Mujakic’in transferi ile birlikte, merkez savunma hattının boy ortalaması bir hayli yükseldi. Geçen sezon takımda forma giyen isimlerden Sinan Osmanloğlu 1.95 metre, yeni transfer Uros Radakoviç de 1.94 metre boyunda. Bu üçlünün önünde oynayan ve savunma ağırlıklı futbolu ile öne çıkan yeni isimlerden Lamine Diack da 1.86 metre uzunluğunda. Defansın ortasında görev yapacak oyuncuların uzun boylu olması yüksek toplarda sarı-lacivertli ekibin işin kolaylaştıracak gibi görünse de rakiplerin, yerden ve hızlı gelişecek ataklarında bu oyuncuların nasıl reaksiyon vereceği merak konusu.

YAZ DÖNEMİNDE HİÇ HIZ KESMEDİLER

Bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönen Ankaragücü’nde yönetim, yaz transfer döneminde hiç hız kesmedi. Geçen sezon şampiyon olan kadrodan 11 oyuncu ile yollarını ayıran sarı-lacivertliler, Nihad Mujakic’in gelişi ile 15. transferini yaptı. Ankaragücü, orta alana bir oyuncu daha alıp, transfer dosyasını kapatmayı ve lige iddialı bir kadro ile girmeyi planlıyor.Başkent ekibinin şu ana kadar yaptığı transferler şöyle:Pedrinho (Gil Vicente / Portekiz- 29 yaşında - orta saha), Oğuz Ceylan (Gaziantep FK - 31 yaşında sağ bek), Giorgi Beridze (Ujpest/Macaristan 25 yaşında - sol kanat), Anastasios Chatzigiovanis Tasos, (Panathinaikos / Yunanistan - 25 yaşında - sağ kanat),Doğukan Kaya (Kocaelispor - 22 yaşında - kaleci), Fıratcan Üzüm (Adanaspor - 23 yaşında - sol kanat), Jese Rodriguez (Las Palmas / İspanya - 29 yaşında - forvet), Federico Macheda (Panathinaikos / Yunanistan - 30 yaşında - forvet), Mervan Yusuf Yiğit (Kocaelispor - 21 yaşında - forvet), Marlon Xavier (Fluminense - Brezilya - 25 yaşında - sol bek), Ali Sowe (FK Rostov - kiralık / Rusya - 28 yaşında - forvet), Nurullah Aslan (Samsunspor - Kiralık - 25 yaşında - kaleci), Uros Radakovic (Arsenal Tula / Rusya - 28 yaşında - stoper), Lamine Diack (Fenerbahçe - 21 yaşında - Ön libero), Nihad Mujakic (Sarajevo / Bosna Hersek- 24 yaşında - stoper)

MAÇ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

Ankaragücü’nün, Konyaspor ile oynayacağı Süper Lig’in yeni sezonundaki ilk hafta maçının biletleri satışa çıktı.Kulüp sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Konyaspor karşılaşmasının biletleri, 3 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00’de satışa çıkmıştır” denildi.Karşılaşma, 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 21.30’da Eryaman Stadı’nda oynanacak.

 ÜRETİLECEK PROJELERGÜCÜMÜZÜ KATLAYACAK

Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, sarı-lacivertli kulübün sportif başarı kadar sosyal sorumluluk projelerine de çok önem verdiğini söyledi.Aytekin, Faruk Koca başkanlığında ilk günden beri önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atarak farkındalık oluşturduklarını belirtti.Sahadaki başarı kadar saha dışında da örnek olmak istediklerini dile getiren Aytekin, “Şampiyonluklar sadece sportif anlamda gelmiyor, sosyal anlamda da güçlü bir camia olursanız başarılar daha erken gelir. Sosyal anlamda da oluşturacağımız farkındalıklarla tüm Ankara’yı yanımıza alıp güçlü bir Ankaragücü seyrettireceğiz” dedi.

GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ

Aytekin, bu sezon geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen forma giyerek, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını hatırlatıp, şöyle konuştu.“Bu sadece formayla sınırlı kalmayacak. Bunun dışında sokak hayvanları, SMA hastalarıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Futbol geniş kitlelere ulaşıyor, bunun farkındayız. Futbolun gücünü kullanarak ciddi farkındalıklar oluşturmak istiyoruz. Geçen sezon çocuklar için boyama kitabı ve harf tablosu hazırladık. Bu projelerle Ankara’daki bütün okullara girdik. Salgın kısıtlamalarının kalkmasının ardından çocuklar maçlarımıza büyük ilgi gösterdi. Bu sene de tribünlerde olmalarına çok önem veriyoruz. Benim Gözümden Ankaragücü Resim Yarışması başlattık. 5-12 yaş arası çocuklar başvuracak. Hedefimiz, çocuklarımıza Ankaragücü’nü anlatmak ve sevdirmek. Ankara’da doğup büyüyen her çocuğun Ankaragücü taraftarı olmasını istiyoruz.”

ANKARAGÜCÜ BÜYÜK BİR MARKA

“Ankaragücü büyük bir marka. Bu markanın büyüklüğü artık Türkiye sınırlarını aşmaya başladı. Transferlerle ilgili videoları da bu yüzden planladık. Her yabancı oyuncumuzun geldiği ülkesinde transfer videolarımız büyük ses getirdi. Bizden sonra da Türkiye’de birçok kulüp transfer videoları yapmaya başladı. Çok güzel tepkiler aldık. Taraftarımızın isteğini ve beklentisini biliyoruz. Taraftarımızın her zaman büyük desteğini hissediyoruz. Bu sezon da böyle olacaktır. İyi transferler yaptık. Stadımızda camiamızın beklentisine uygun şekilde bir şekilde transferlerimize imza töreni yaptık. Başarılı olacağız.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER