© Sporanki 2010

Ankaragücü rakibe hayat verdi

Misli.com TBL 5. haftasında Depomaxx Haremspor, Ankaragücü Mamak'ı 88-81 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. 

Dengeli başlayan karşılaşmada ilk 5 dakika 9-9 ile geçildi. Boyalı alanda daha etkili olan Haresmspor üstünlüğü de eline aldı. Ancak yayın gerisinden cevap vermesini bilen Ankaragücü rakibini rahatsız etmeyi sürdürdü. İlk çeyrek 24-22 Haremspor üstünlüğü ile bitti.

İkinci çeyreğe Myles Mack ve uzunlarından verim alarak başlayan Ankaragücü karşısında adeta tek başına duran Ali Yüceoral takımının üstünlüğünü korudu. Çekişmeli geçen bu dakikalarda tecrübeli oyuncularıyla potaya giden Harem kaybettiği üstünlüğü tekrar alan taraf oldu. 20 saniye kala Myles Mack üçlüğüyle Ankaragücü öne geçse de Harem'den cevap gecikmedi ve ilk yarı 44-44 eşitlikle geçildi.

Üçüncü çeyreğe Harem 5-0 ile iyi başladı. Myles Mack dışında bu dakikaları etkisiz geçiren Ankaragücü skor bulmakta zorlandı. Son bölümde Carlton Bragg ile Ankaragücü maçtan kopmadı. Çeyreğin bitimine 02.20 dakika kala Ankaragücü başantrenörü Murat Dikmen ikinci teknik faulunu alarak oyundan diskalifiye edildi.Üçüncü çeyrek 67-58 Haremspor üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyrekte Umar'ın üçlüğüyle Ankaragücü farkı 7'ye çekti. Ama evinde ritm yakalayan Haremspor cevap vermesini bilerek skor üstünlüğünü elinde tutmaya devam etti. Koçundan yoksun olan Ankaragücü oyun konsantrasyonunu da bu dakikalarda kaybetti. Kalan bölümde üstünlüğü rakibine bırakmayan Haremspor karşılaşmadan 88-81 galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar...
Depomaxx Haremspor: Donte Clark 19 sayı 10 ribaund 5 asist, Gligorije Rakocevic 18 sayı 6 ribaund, Utku Saraloğlu 17 sayı 5 asist, Onur Sonsırma 15 sayı 5 ribaund 4 asist
Ankaragücü Mamak: Myles Mack 27 sayı 7 ribaund 7 asist, Calrton 21 sayı 11 ribaund

Kaynak: Basket Faul

Foto: Arşiv

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER