© Sporanki 2010

Ankaragücü’nde hayat var…

Ankaragücü’nde hayat var…

Sivasspor maçında başkentli futbolseverleri çok mutlu edecek bir tablo ile karşılaştık. Görüldü ki Ankaragücü’nde top almaktan korkan oyuncu kalmamış. Oyuncularının tamamı sahaya futbol oynamak için çıkmış. Maçın ilk 20 dakikasında aklımıza “Özlediğim Başkent şimdi sahada” slogan geldi. İlerleyen dakikalarda çiçeklerin açmaya başladığı ancak henüz baharın gelmediği ortaya çıktı.

 Yeni transferlerin neredeyse tamamı kalitesini sahaya yansıttı, ilerisi için umut verdi. En etkileyici performansı hangisi gösterdi derseniz genç stoper Erdi ile Assane Diouse arasında karar vermekte çok zorlanmakla beraber Assane’nin ileride çok faydalı olacağında karar kıldım. Oyunun her iki yönünü de oynayabilen çok kaliteli bir ön libero Assane Diousse. Erdi hakkında herkes çok olumlu şeyler söylüyordu kendisine güvenenleri yanıltmadı. Bu tür oyuncular böyledir, formayı bir kere verirseniz bir daha alamazsınız. Erdi de sakin oyunu, hava toplarındaki hakimiyeti ve düzgün ayağı ile onbirin vazgeçilmez oyuncularından biri olacaktır.

Sağ kanatta henüz 22 yaşında olan Paintsil oynadı. Çok kolay adam eksiltmesi ve ayağına olan hakimiyeti ile göz doldurdu. Topla dans etme işini biraz kısa kesip zamanında topu ayağından çıkarabilse ligin en iyi kanat oyuncularından biri olur.

Ankaragücü’nün santrfor arayışları devam ediyor. Uzun lig maratonunda ne kadar çok golcünüz varsa o kadar iyi sonuçlar alırsınız. Ancak iki maçtır izlediğimiz Bolingi oldukça faydalı modern bir santrfor. Umarım yeni santrafor alındığında kulübede unutulmaz. En kısa zamanda sağlığına kavuşup sahalara dönmesini diliyorum.

 Alper Potuk’un ilk maçında sahaya kaptan olarak çıkmasını yadırgadım. 110 yıllık koca bir çınar olan Ankaragücü kaptanlığına ulaşmak bu kadar kolay olmamalı. Yetenekleri tartışılmaz bir oyuncu olan Alper’i Fenerbahçe 6 yıl bekledi. En sonunda umudunu kesip gönderme kararı aldı. Alper’in Süper Lig’de yeni oynamaya başlayan bir genç oyuncu kadar hırslı olması ve çok çalışması gerekir. Dünkü maçta görüldü ki fizik olarak Süper Ligin çok gerisinde. Hazırlık kampı da yapmadığı için çok iyi çalışsa bile form tutması sezonun ikinci yarısını bulur. Ankaragücü taraftarı tribünde olabilseydi Alper’in çok daha iyi motive olacağı ve kısa sürede eski formunu yakalayacağı kesindi. Kariyerinde ikinci baharı yaşamak istiyorsa Alper’in Fenerbahçe günlerini unutması ve çok çalışması gerekiyor.

 Luka Adzic’i ilk maçta beğenmiştik ancak bu maçta etkili olamadı. Yapmış olduğu gereksiz fauller ile gördüğü erken sarı kart oyundan düşmesine neden oldu. Hoca doğru bir karar ile oyundan aldı.

Maçın en değerli adamı hiç şüphesiz Kitsiou idi. Bence kaptanlık da ona yakışırdı.

 Lukasiç’in yanında yetenekli ayaklar ile oynadığında daha verimli olacağını tahmin ediyordum Bu maçta beni yanılttı. Muhtemelen yetenekli oyuncularda oynamaya alışık olmadığından bir uyum sorunu yaşadı. İlerleyen haftalarda daha verimli olacağını düşünüyorum.

 Savunmada oynayan Pinto ve Pazdan maçın iyileri arasındaydı.

 Kaleci Ricardo Fredrich ilk maçta sahada olsaydı muhtemelen Ankaragücü’nü Erzurumspor karşısında galibiyete taşırdı. Canlı yayınlarda çok övdüğümüz Fuat Çapa ilk maçta oyuncuları tam olarak tanımamanın bedelini ödedi. Kalede çok güven vermekle kalmayıp topu oyuna çok etkili bir şekilde sokuyor. Nazar değmesin.

 Sonradan oyuna giren Saba’nın form grafiği çok geriye düşmüş. Büyük umutlarla alınan İdris Voca oynadığı kısa süre içinde göze batan bir performans sergileyemedi. Hakkında övgüyle konuşulan Atakan her an görev almaya hazır bir oyuncu izlenimi verdi. Orkan ve Emre Güral oynadığı dakikalarda fark yaratamadı ama kadro derinliği açısından takımda olmasında fayda bulunan oyuncular.

 Oyuna dönersek ilk 20 dakikadaki müthiş oyundan sonra Ankaragücü takımı yoruldu ve Sivasspor oyunu dengeledi. İki takım arasındaki kondisyon farkı ikinci yarıda Sivasspor lehie daha belirgin hale geldi. Net gol pozisyonunun çok az olduğu maçta özellikle ikinci yarıdaki oyuna bakılınca alınan bir puan iyidir diyebiliriz.

 Ankaragücü’nün elinde çok kaliteli oyunculardan oluşan bir kadro var. Ancak bu kadro henüz takım olma yolunda fazla mesafe kat edememiş. Fuat Hoca bu kadroyu takım oyunu oynayan bir şekle büründürebilirse Ankaragücü göze hoş gelen futbol oynayan, ligin keyif veren güçlü takımlarından biri olur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER