© Sporanki 2010

Ankaragücü, Konyaspor'u yendi ama play-off a kalamadı

TBL 34. haftasında Konyaspor deplasmanına giden Ankaragücü, baştan sona çekişmeli ve gergin geçen maçın 92-88 galibi oldu. Ankaragücü kazansa dahi playoff yapamazken, Konyaspor da düşen ikinci takım oldu.

Ankaragücü karşılaşmaya 5-0 ile başladı.Marlon Johnson ve Myles Mack ikilisi ile Konya rakibine yetişti. 6-0 ile tekrar cevap veren Ankaragücü skor üstünlüğünü bırakmadı ve ilk çeyreği 26-22 ile geçti.

İkinci çeyrekte de Myles Mack ile etkili olan Konya rakibine yaklaştı. Yayın gerisinden yüksek yüzdeli oynayan Ankaragücü farkı bir kez daha açmasını bildi. Son bölümde Merthan Mutlu’dan da gelen kritik çizgi sayılarıyla Konyaspor farkı tek hanede tuttu. İkinci çeyreği de Ankaragücü 45-38 ile geçti.

Üçüncü çeyreğe pota altında etkili başlayan Ankaragücü farkı çift haneye çıkardı (51-40). Üst üste boş atışlardan geri dönen Konya farkı eritme şansını iyi değerlendiremedi. Can Urşan’ın ekstralarıyla farkı daha da açan Ankaragücü çeyreği 66-53 ile bitirdi.

Son çeyrekte Doruk Dora ve Myles Mack’in üçlükleriyle Konya maça tekrar ortak oldu. Son 1 dakikaya 89-85 Ankaragücü üstünlüğüyle girildi. Çekişmenin son anlarda daha da arttığı karşılaşmada 25 saniye kala Doruk Dora’nın üçlüğüyle skor 88-92 geldi. Son bölümde Marlon Johnson’la kritik 2 top çalma yapsa da Konyaspor hücumu değerlendiremedi ve karşılaşmanın galibi 92-88 Ankaragücü oldu.

Öne çıkanlar…

Konyaspor: Myles Mack 24 sayı 7 asist, Merthan Mutlu 23 sayı 8 asist 7 ribaund, Marlon Johnson 20 sayı 13 ribaund

Ankaragücü: Hakan Yapar 23 sayı 10 ribaund, Kyan Anderson 19 sayı 7 asist, Oderah Anosike 12 sayı 9 ribaund 7 asist

Basket Faul

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER