© Sporanki 2010

Ankaragücü, İlk hedefin Akdeniz

Ankaragücü, İlk hedefin Akdeniz


Galip geldiğimiz bir Erzurumspor maçından çıktık, emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Bizi izlerken kalp krizi geçirtecek, Teknik direktörümüzün bile sakatlık yaşadığı bir maçtı bu, zaten Ankaragücü bu çoğu zaman sakin maçı olmaz, adrenalini yüksek takım.

Bu maçta tüm takım iyiydi ama Boyd ve Orgill yıldızlaştılar. Canteros sayılmayan gol ve attığımız gollerin atak başlangıçlarındaki paslarıyla etkiliydi. Antalya maçında kilit ara paslar bizim için önemli o yüzden Canteros bizim için çok büyük artı.

Gelelim Antalya maçında neler yapabiliriz onu yazmaya ;

Genelde 4-4-2 taktiğiyle oynayan Antalyaspor süper ligde iç sahasında % 45.9 topa sahip olma yüzdesiyle oynuyor. Pas yüzdesi ise %78.9 yani yüksek pas oranına sahip. İç sahada ortalama çektiği 9 şuttan 4’ü kaleyi tutuyor.Ofansif futbolcuları ortalama maç başına 9 defa adam geçebiliyor.

İlk 11 çıkan oyuncuları arasından en yüksek olumlu top kullanma yüzdesine sahip futbolcusu ise yüzde  85.5 ile Brezilyalı ön liberoları Charles. En golcü oyuncuları ise 8 golle Souleymane Doukara. Doukura maç başına ortalama kaleyi tutan 2 sağlam şut çekmekte. Kendisine şut çektirtmememiz lazım..

Şimdiye kadar Stoper Diego Angelo, Ön libero Hakan Özmert, Sol kanat Serdar Özkan ve santrafor  Souleymane Doukara 2 kez maçın adamı seçildiler yani en tehlikeli oyuncuları bu futbolcular.

Stoper Salih Dursun en çok hava topu kapan futbolcu maç  başı ortalama 3 hava topunu kaçırmıyor. Yani gol için hava topuyla atak yapmamız pek mantıklı olmaz .Bana göre reytingi en yüksek futbolcuları ise Hakan Özmert..Hem kilit pas oranı en yüksek oyuncu hem de atak başlangıçları ondan başlıyor özellikle  ön liberolarına ön bölgede baskı yapmalıyız. Nazım Sangare‘de Antalyaspor’un tehlikeli oyuncularından ileri çıkıp kilit pas verme ve sağlam şut çekme özelliği var.

İlginçtir stoperleri Diego Angelo 3 asist yapmış en çok asist yapan futbolcuları ise 4 asistle Hakan Özmert.. Süper ligde 6 Gol atan diğer santraforları Mevlüt Erdinç ise sakat, Bizim maçımızda oynaması beklenmiyor.

Antalyaspor geriden Hakan Özmert ile uzun toplarla gol arar ve sahaya oyunu yayarak oynar.

Nasıl Gol Yemeyiz ? Antalyaspor’un gol attığı maçlarda kazanma özelliği ve yenik durumdayken bile maçı çevirme özellikleri var geriye düşmememiz ve motivasyonumuzu hiç bozmamamız lazım. Frikik şansı ve şut şansı vermeyip penaltı noktası civarına top indirtmememiz lazım. Doukura ve Hakan Özmert’i alan savunması ile bağlayıp oynatmazsak  gol yemeyiz.

Nasıl Gol Atarız ? Hava toplarında iyiler, gol atmamız için kilit ara pas atmamız lazım atakları hatasız başlatacak iyi bir Canteros bize ilaç olacaktır. Havadan değil yerden oynayıp ara paslarla gol bulabiliriz. Antalyaspor’un Ara paslara karşı savunma yönü zayıf.Çalışmalarımızda şut ve kilit pas organizasyonlarına yönelmeliyiz.

Şunu irdelememiz lazım..3 maçtır yenilmeyip 1 gol yedik, Defans hattımız en iyi defans hatlarından. Pas yüzdemiz artmış, ayağa pas oyununu iyi yapıyoruz. Koşu mesafelerimiz arttı, kesin kadromuz oturuyor. Ankaragücü artık gerçekten güçlü.. Dolayısıyla ben Antalya maçına da iyi çalışıp puan veya puanlarla döneceğimize inanıyorum.

Hani derdik ya buralar hep köy kasaba diye tamam deplasmana köye değil Antalya’ya gideceğiz ama o deplasman tribününe girince köye gitmişten beter olacağız. Deplasman tribününü kafes gibi kalın camlarla kaplamak nedir acaba ? Rakip taraftarı resmen karanlıklara mahkum etmişler.

Madem Antalya’da karanlık bir deplasman tribününe mahkum olacağız.

Bu haftaki yazı bitirişimize ait  beste sözlerimiz şu olsun;

Karanlık gecelerde tanıdık biz seni, Sarını ve lacivertini..

Ömrümüzün en güzel yıllarını feda etmişiz..

OLSUN ANKARAGÜCÜM BENİM !

Yazıyı Sporanki web sayfasında görüntülmek için buraya tıklayın

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER