© Sporanki 2010

Ankaragücü çok kritik maçı bekliyor...

Ankaragücü'nde şampiyonluk yolunda oynanacak olan kritik Eyüpspor maçının hazırlıkları sürdürüyor. 

Sarı - lacivertliler, play - off kovalayan Hamza Hamzaoğlu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Eyüpspor ile karşılaşacaklar. 

Zorlu maç pazar günü saat 20.30'da başlayacak. Eryaman Stadı'nda oynanacak olan maça hakem olarak Yiğit Arslan atandı. 

Karşılaşmanın biletlerinin satışı da sürüyor. Yaklaşık %40 oranında biletlerin tükendiği öğrenildi. Biletler 20 TL'den satılmaya devam ediyor. 

Öte yandan maçın Ramazan ayına rast gelmesi nedeniyle Mamak Belediyesi, maç önü stadyum önünde bir iftar çadırı kuracak. 

Başkent ekibinde sakatlığı henüz düzelmeyen Tiago Pinto karşılaşmada yer alamayacak.  Ali Kaan Güneren'de cezası nedeniyle maçta yer alamayacak.

Ankaragücü'nün rakibi Eyüpspor'un 2 transfer birden yaptı. İstanbul ekibi Dinamo Kiev'den Gerson Rodrigues ve Vorskla'lı Olivier Thill ile sözleşme imzaladi. 

Gerson 2 sezon önce Ankaragücü foması giymişti. Ankaragücü forması ile 11 maça çıkan oyuncu 6 gol, 1 asistle oynamıştı. Gerson, Ante Kulusiç'le yaptığı kavganın ardından takımdan gönderilmişti. 

DALCI TEMKİNLİ 

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı sağlamcı davranıyor.  Mustafa Dalcı matematiksel olarak garantilenmeden şampiyonluğun gelmeyeceğini belirtti. Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, "10 puanlık bir avantajımız var. Fakat matematiksel olarak garantilemediğimiz sürece şampiyon olduk dememiz mümkün değil. Her maç kendi içerisinde zor. Ortalama 2 puanla gidersek hedefe ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.
 

ANKARAGÜCÜ ÜSTÜN 

Başkent ekibi şampiyonluk yolunda çok büyük önemi olan maçta İstanbul ekibi karşısında 3 puan arayacak. 2 takım arasında bugüne kadar toplam 7 maç oynandı. Bu maçlarda Ankaragücü'nün bariz üstünlüğü göze çarpıyor. Oynanan 7 maçta Ankaragücü 5 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 2 maçta da Eyüpspor güldü. Berabere biten maç yok.  Ankaragücü 15 gol atarken, kalesinde 6 gol gördü.  2 takım arasındaki en farklı galibiyeti Ankaragücü 6-0'lık skorla elde etti. 2013 yılında İstanbul'da oynanan maçı Başkent ekibi 6-0 kazandı.  Ankara'da oynanan 3 maçı da sarı - lacivertliler kazandı...

SPORANKİ 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER