© Sporanki 2010

Ankara'da koşulan Büyük Atatürk Koşusunda kazananlar Çeto ve Üney!

Büyük Atatürk Koşusu gerçekleşti. 

Başkent dev organizasyona ev sahipliği yaptı. 

Ankara'da düzenlenen 88. Büyük Atatürk Koşusu'nu, kadınlarda Nursena Çeto ve erkeklerde Bahattin Üney kazandı. 

Ankara'da düzenlenen 88. Büyük Atatürk Koşusu, Mustafa Kemal Atatürk'ün başkente gelişinin 104. yıldönümünde gerçekleşti. Bu önemli etkinlikte, kadınlar kategorisinde Nursena Çeto, erkekler kategorisinde ise Bahattin Üney şampiyon oldu.

Koşu, Dikmen Keklik Pınarı'ndan başlayan yarış Anıttepe Spor Tesisleri'nde sona erdi. 

Soğuk havaya rağmen yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yarışta, Nursena Çeto kadınlar kategorisinde 29 dakika 6 saniye 27 saliselik süresiyle birinci sırayı aldı. Pınar Demir 29 dakika 32 saniye 64 saliseyle ikinci, Hasibe Demir ise 29 dakika 45 saniye 58 saliseyle üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise Bahattin Üney, 24 dakika 6 saniye 23 saliselik derecesiyle zirveye çıktı. İkinci sırayı 24 dakika 19 saniye 19 salise ile Ramazan Özdemir alırken, üçüncülüğü 24 dakika 29 saniye 15 salise ile Abdurrahman Gediklioğlu kazandı.

Yarışın ödül töreninde Ankara Vali Yardımcısı Cem Afşin Akbay, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, başarılı sporculara kupalarını ve madalyalarını verdi.

Birinci olanlara 18 bin, ikincilere 16 bin, üçüncülere ise 14 bin lira para ödülü takdim edildi. İlk ona giren sporculara da maddi ödüller verilirken, sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Yarışı tamamlayan her sporcuya anı olarak madalya verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER