© Sporanki 2010

Ankara kalesindeki yüzler değişecek !

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadeleye hazırlanan ve çalışmalarının ilk etabını Beştepe Tesisleri’nde sürdüren Ankaragücü’nde tecrübeli kaleciler ile yolların ayrılmasının ardından, gözler alt yapıdaki iki genç ile transferi düşünülen isimlere çevrildi.

Başkent ekibinin yönetimi, sarı-lacivertli ekipte 1.5 sezon geçiren ve sözleşmesi sona eren Brezilyalı kaleci Ricardo Friedrich’in kontratını uzatmadı. 28 yaşındaki Friedrich, resmi ayrılığı sosyal medya hesabından duyururken, “Görüşürüz Ankaragücü” ifadelerini kullandı. Ankaragücü kulübü de resmi internet sayfasından, ‘Yolun açık olsun Ricardo’ paylaşımı ile karşılık verdi.

Ankaragücü’nde 4.5 sezon geçiren ve bu süreçte takımıyla hem 2. Lig hem de 1. Lig şampiyonluğu yaşayan 33 yaşındaki Korcan Çelikay da kısa süre önce Ankaragücü’ne veda etmişti. Ankaragücü’nde iki tecrübeli file bekçisinin ardından üçüncü kaleci olarak bekleyen ve geride kalan sezon çok az süre alan Furkan Beklevic’in de kontratı, sezonla birlikte tamamlandı.

MERT ALANYA MAÇINDA GÖZ DOLDURDU

Ankaragücü’nde deneyimli isimlerin Beştepe’den ayrılması sonrasında kale için yeni adaylar öne çıktı. Bu isimlerden ilki, geride kalan sezonun son haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında kaleyi koruyan Mert Topuz. Bu karşılaşmadaki performansı ile göz dolduran 20 yaşındaki Mert, geride kalan sezon U-21 takımında 7, U-19 takımında ise 35 maçta forma giydi. Ankaragücü alt yapısından yetişen Mert konusunda hem yönetim hem de teknik kadro çok umutlu konuşuyor ve yakın zamanda A takımın bir numaralı kalecisi olacağına inanıyor.

Sarı-lacivertli ekipte altyapıdan yetişen diğer bir kaleci Kaan Çinkaya da gelecek adına umut beslenen isimlerden. Çinkaya, son açıklanan U-17 Milli Takımı’nın aday kadrosuna davet edildi.

İKİ YENİ İSMİN TRANSFERİ GÜNDEMDE

Ankaragücü yönetimi ve teknik kadrosu, kaleye maç tecrübesine sahip bir ismi geçirmek için de transfer çalışmalarını sürdürüyor. Sarı-lacivertlilerin, Hatayspor ile sözleşmesi sona eren 31 yaşındaki file bekçisi Akın Alkan ile anlaştığı ve transfer tahtasının açılmasının ardından mukavele imzalayacağı belirtiliyor. Süper Lig’de 4 maçta kaleye geçen Akın, TFF 1.Lig’de 66, TFF 2. Lig’de ise 99 kez forma giydi.

Ankaragücü’nün listesine aldığı diğer bir isim ise geçen sezonu Ankara Demirspor’da tamamlayan Bahadır Han Güngördü. Karabükspor alt yapısında yetişen ve bir dönem Trabzonspor kadrosunda da yer alan 25 yaşındaki kaleci, geçen sezon TFF 2. Lig’de Ankara Demirspor’un kalesini 14 maçta korudu.

Hürriyet Ankara 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER