© Sporanki 2010

Ankara Demirspor şampiyonluğunu istiyor

Türk futbolunda 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda tartışmalar devam ediyor. TFF 2. Lig ekiplerinden Ankara Demirspor, resmi hesabından bir açıklama yaparak Türkiye Futbol Federasyonu'na şampiyonluk başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Detaylar haberde...

Ankara Demirspor'un şampiyonluk açıklaması

Ankara Demirspor'dan yapılan açıklamada, "Bir asra yaklaşan tarihiyle Türkiye Futbolunda önemli bir yere sahip olan, Türk futbolunun gelişmesi için emek veren Ankara Demirspor; tarihine ve taraftarına karşı sorumluluğunu yerine getirerek 1947 yılında elde edilen Türkiye Şampiyonluğunun kabul edilmesi için TFFye başvurusunu gerçekleştirdi. Taraftarımıza saygı ile duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Fenerbahçe ve Ankaragücü açıklama yapmıştı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluşta yayınlanan be United programında açıklamalar yapmış ve Fenerbahçe'nin başvurusu üzerine, "İncelemeler yapacağız" demişti.

Ankaragücü de destekledi

Fenerbahçe'nin açıklamasından sonra Ankaragücü de 28 şampiyonluk konusunda açıklamaa yaptı ve Fenerbahçe'ye destek verdi. Ankaragücü'nden yapılan açıklamada, “Başkanımız Fatih Mert, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve 1959 öncesi Türkiye Şampiyonlukları bulunan Ankara bölgesi kulüplerinin başkanlarıyla bir araya geldi… 1959 öncesi TFF tarafından düzenlenen Türkiye Futbol Birinciliği’nde, kulübümüzün 1949’da, bir şampiyonluğu bulunmaktadır” denildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER