© Sporanki 2010

Amatör maçlarda görevli sağlık görevlileri sezon başından beri para alamıyor

Ankara Amatör futbol liglerinde görev yapan sağlık çalışanları bu sezon başından itibaren yaklaşık altı aydır ücretlerini alamadıklarını ve mağdur olduklarını belirterek yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundular.

Ankara Amatör futbol liglerinde görev yapan sağlık çalışanları bu sezon başından itibaren ücretlerini alamadılar. Her sezon Türkiye Futbol Federasyonu tarafından sahalarda görevli personellerin ücretleri düzenli yatırılırken bu sezonun başladığı 2023 Ağustos ayından bugüne sahalarda görevli sağlık görevlilerinin ücretleri hesaplarına yatırılmadı.  Sezonun başından itibaren yaklaşık 6 aydır emek harcadıklarını ifade eden sağlık görevlileri geçen altı aylık sürede ücret- fiyat dengesinde oldukça artışların olduğunu ve bu sezon herhangi bir ücret almadan çalıştıklarını ifade ettiler.

Sahalarda görevli personellerin ücretleri Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından bordro edilerek TFF’ye bildiriliyor ve TFF tarafından sahalarda görevli personelin ücreti ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine yatırılıyor. İl Müdürlükleri de yatırılan ücretleri sahalarda görevli personelin hesabına yatırıyor.

Saha Komiserleri ve diğer Gençlik ve Spor personelinin ücretlerinin yatırıldığını ancak sağlık görevlilerinin ücretlerinin yatırılmadığını ifade ettiler.  Sağlık çalışanları maçlarda gerektiğinde hayat kurtardıklarını ve gençlerin sağlıklı bir şekilde spor yapmalarını sağladıklarına dikkat çekerek bu sezon altı aydır mağdur olduklarını belirttiler. Sağlık çalışanları yetkililerden mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulundular.

Haber: A.Cevat Uğraş / Anayurt 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER