© Sporanki 2010

Alt yapı koordinatörlüğüne Ümit Turmuş getirildi... 

Ankaragücü'nde alt yapı koordinatörlüğüne teknik direktör Ümit Turmuş getirildi. 

Turmuş bugün yapılan medya tanıtım toplantısı ile camiaya tanıtıldı. 

Ayrıca MKE Ankaragücü Kulübünün yeni altyapı modeli olan Sporcu Araştırma Geliştirme Eğitim Merkezi (SAGEM) Projesi tanıtıldı.

Tanıtım toplantısını başlatan Başkan Faruk Koca, alt yapıda görev yapan eski yönetim kurulu Soner Kurt ve koordinatör Cengiz Paça'ya teşekkür etti.

Altyapı sorumlusu olarak göreve Ümit Turmuş'u getirdiklerini açıklayan Koca, "Yaklaşık 1 yıldır yurt dışında da yaptığımız görüşmelerde altyapı sorunlarını nasıl çözebileceğimizle ilgili sesli düşünmeye başladım. Olayın farklı aktörleriyle görüştüm. Son 2 aydır da hocamızla mutabık kaldık." dedi. 

Daha sonra Ümit Turmuş kürsüye gelerek projelerini ve yol haritasını anlattı.

Turmuş detaylı sunumunda alt yapıdan nasıl kaynak yaratabileceklerini anlattı. Turmuş, şehri ilçe ilçe bölerek futbolcu haritası çıkardı ve tüm ilçelerin bir futbolcu madeni olduğunu belirtti. Yenimahalle, Sincan ve Etimesgut'u pilot bölge ilan ettiklerini belirtti.

Daha sonra sorulara geçildi. Turmuş, Ajax modelini örnek aldıklarını belirtti. 

Turmuş ise şöyle konuştu: "Ankaragücü için 10 yıllık proje oluşturduk. Bu projenin 3 ayağı var; Türkiye, Avrupa ve Afrika. Türkiye'de 14 bölge belirledik, Avrupa'da merkez Almanya, Afrika'da ise Gana olacak. Projeyle oyuncuların taranması ve gelişimi sağlanacak. Messiler, Maradonalar aramızda yaşıyor ama bunları bulup eğitmiyoruz, zamanla kaybolup gidiyor. Altın madeni üzerinde yaşıyoruz ama bu çocuklar hep yok oluyor."

Projenin pilot uygulamasını Ankara'nın Sincan, Etimesgut ve Yenimahalle ilçelerinde yapmayı planladıklarını söyleyen Turmuş, "Bu projenin 3 yıl içinde A takıma futbolcu vermeye başlayacağını öngörüyoruz. Süper Lig, başkent takımlarının şampiyon olmadığı ender liglerden biri. Bu duruma planlı çalışmayla 5-10 yılda son verebiliriz." dedi. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER