© Sporanki 2010

AASKF, iftar programı ve plaket töreni için bir araya geldi

Ankara amatör spor ailesi Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar sonrası amatör futbol liglerinde şampiyon olan, küme yükselen ve kategorilerinde Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde eden takımlara başarılarından dolayı plaket takdim edildi.

 

Kartallar Holding'de geçekleştirilen programa Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (Ankara ASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, Ankara ASKF kurucularından Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Arif Ölmez, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Sezai Yıldırım, Ankara İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Aytekin Büyükbaş, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Dilaver Gürbüz, Ankara ASKF yönetim kurulu üyeleri, kulüp yöneticileri, antrenörler, sporcular katıldı.

Başkentteki birlik ve beraberliğe vurgu yapan Ankara ASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, “Birlik ve beraberlik ortamında daha güzel işler yapmak için daha çok çalışarak Ankara’mızı sporun da başkenti yapmak için çalışacağız” dedi.

 

Kandazoğlu, “Amatör spor dediğimiz zaman aslında bu ülkenin en büyük sosyal projesi olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Sizler çok kıymetli ve çok özel insanlarsınız. Her kulübümüzde yaklaşık olarak 400- 500’e yakın sporcu var. Bu kadar gencimize, çocuklarımıza spor yaptırıyorsunuz. Gençlerimizi, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan alıkoyarak onları topluma hazırlıyorsunuz. Onların Türk gençliği olarak en iyi şekilde sahnede yerlerini almaları için gayret gösteriyorsunuz. Bizler de Amatör Spor Kulüpler Federasyonu olarak Valiliğimizle, Spor Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüzle, Taban Birlikleri başkanlarımızla iş birlikleri yaparak kulüplerimizin daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için mücadele edebilmesi için gayret gösteriyoruz. Ve bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Sizler özel işler yapıyorsunuz. Spor kulübü dediğimizde aynı zamanda bir eğitim kurumu olduğunu düşünmeliyiz. Spor tesislerini bir üniversitenin, okulun kampüsü gibi değerlendirmemiz lazım.

 

Çünkü gelen çocuklarımıza güzel bir şekilde eğitimlerini verip en güzel yapmış olduğu işle topluma hazır hale getiriyorsunuz. Elbette ki hepsinin profesyonel olma şansı yok ama hepsinin iyi birer insan olma şansı var. Ki bunu da siz en iyi şekilde gerçekleştiriyorsunuz. Sizlere bir kez dada teşekkür ediyorum. Çok değeli misafirlerimize Sayın Valimize, İl Müdürümüze, Taban Birlikleri başkanlarımıza, basınımıza herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizlerle güç birliği yapabiliriz ve sizlerle birlikte birçok sorunu ve sıkıntıyı aşabiliriz. Ankara’da en önemli konulardan bir tanesi de birlik beraberliktir. İnşallah bu birlik, beraberliğimizi her ortamda gerçekleştireceğiz. Daha güzel işler yapmak için daha çok çalışarak Ankara’mızı sporun da başkenti yapmak için çalışacağız” diye konuştu.

 

Daha sonra amatör futbol liglerinde şampiyon olan, küme yükselen ve kategorilerinde Türkiye Şampiyonasına katılarak başkenti temsil edecek olan takımlara plaketleri takdim edildi. Ödül takdim edilen spor kulüpleri şöyle:

Ali Öcal Süper Amatör Lig’inde Play Off oynayan takımlar: Beypazarı Belediyesi Gençlik ve Spor, Yenimahalle Belediyespor, Kahramankazan Belediyespor, Haymana Belediyespor, Keçiören Belediyesi Bağlumspor, Balgat-spor

1. Amatör Lig’inde grubunda şampiyon olarak Süper Amatör Lig’e Çıkan takımlar: Çubuk Spor 1959, Polatlıspor, Etimesgut Belediyespor, MTA Spor, Yenikentgücü Mamak Belediyespor

U18 Ligi’nde Türkiye Şampiyonasında Ankara’yı temsil edecek takımlar: TKİ Spor, Kavaklıdere-spor, Sincan Belediyespor, Yenimahalle Belediyespor, Hacettepe 1945 Spor,

U16 Ligi’nde Türkiye Şampiyonasında Ankarayı temsil edecek takımlar: Keçiören Atletikspor, Sincangücüspor , Alkula Gençlik ve Spor, Sincan Belediyespor, Hacettepe 1945 Spor

U14 Ligi’nde Türkiye Şampiyonasında Ankara’yı temsil edecek takımlar: Ankara Batıkent Kartalspor, Alkula Gençlik ve Spor, Yaşamkent İlkerspor, Ankaraspor.

ANKARA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER