© Sporanki 2010

3 maçta sıfır puan hesapları alt üst etti!

 

Süper Lig’in 39. haftasında, Medipol Başakşehir’e deplasmanda 2-1 yenilen Ankaragücü’nde, son dönemdeki düşüş camiayı endişelendirdi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile deplasmanda 2-2 berabere kaldığı maçın ardından oynadığı 4 kritik müsabakada istediği sonuçları alamayınca yeniden tehlikeli bölgenin içine düştü.

21 Nisan’da oynanan Yukatel Denizlispor maçına çıkarken 37 puanla sıralamada 15. basamakta bulunan Ankaragücü, bu karşılaşmadan beraberlik ile ayrılırken, sonrasında oynadığı müsabakalarda; Helenex Yeni Malatyaspor, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir’e yenildi. 12 gün içinde çıktığı 4 kritik maçtan bir puan alan sarı-lacivertliler, 38 puanda kalırken, 18. sıraya geriledi.

 

 

ERKEN KARTLAR MÜCADELEYİ DÜŞÜRÜYOR

 

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, zorlu deplasmandan alacakları 1 puanla, kalan 3 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberliğin kendileri için yeterli olabileceği hesabını yaptıklarını belirtip, şöyle konuştu:

“Şimdi 3 maçın ikisini kazanmak zorundayız. Maça iyi başladık ve golü bulduk. Golden sonra da ikinciyi yapacak pozisyonlarımız vardı. Devre arasında oyuncularımızla, ikinci golü mutlaka bulmamız gerektiğini konuştuk. 3 tane erken gelen sarı kartımız var. Bu erken kartlar oyuncularının mücadele gücünü de düşürüyor. İki oyuncuyu sarı kartları oldukları için değiştirdik.”

 

BU TÜR HATALARI YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK

 

“İkinci yarıda şansız bir topta maç 1-1 oldu. 88. dakikada rakip bir puana razıyken ayağımızdaki çok net bir pozisyondan golü yedik. Bu tarz pozisyonlarda futbolcuların bu hataları yapmaması gerekiyor. Taca atsa, vursa hiçbir şey olmayacak. Futbol hata oyunu. İkinci yediğimiz golde büyük bir hata yaptık. Çalışmaya devam edeceğiz. Ankaragücü’nü ligde tutmak için hem rakiplerimizin alacağı skorları bekleyeceğiz hem de biz ligde kalacak galibiyetleri elde edeceğiz. Bundan başka yolumuz yok. Oyuncu arkadaşlar da bu bilinçte. Bu bilinçte olurken de bu tür hataları yapma lüksümüz yok.”

Ankaragücü, Süper Lig’in 40. haftasında, şampiyonluk kovalayan Fenerbahçe ile kendi sahasında karşılaşacak. Sonraki hafta, deplasmanda Kasımpaşa mücadelesine çıkacak olan sarı-lacivertliler, sezonu, Eryaman Stadı’ndaki Aytemiz Alanyaspor maçı ile tamamlayacak.

Hürriyet Ankara 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER