© Sporanki 2010

19 Mayıs Stadı'ndan vazgeçmek yok !

19 Mayıs Stadı'ndan vazgeçmek yok !

Sadece ülke olarak değil, tüm dünyada yaşayan insanlar olarak çok ama çok zor günlerden geçiyoruz. Bir virüs belası nedeniyle dünya allak bullak oldu. Ölümler, hastalıklar arttı, yasaklar kol geziyor.
Dünya üzerine adeta büyük bir kara bulut var.
Ama elbette bugünlerde geçecek. Dünya bugüne kadar ne badireler atlattı ki, bunu da eminim en kısa zamanda atlatacak.
Alınacak tedbirler ve halkımızın duyarlılığıyla ile ülkenin en kısa zamanda düzlüğe çıkacağına inanıyorum.
Bu sorunu uzmanlarına bırakıp spor gündemimize dönmek istiyorum. Malum ligler tatil. Başlama ihtimali de yok gibi. Bu dönemde kendi adıma “yeni 19 Mayıs Stadı”na yoğunlaşmış durumdayım.
Bilindiği gibi 19 Mayıs Stadı yıkıldıktan sonra yeni stadyum için uzun süredir bir sessizlik vardı. Ancak Ankara Milletvekilimiz Nevzat Ceylan’ın bazı girişimleri ve açıklamaları ile bu suskunluk bozuldu. Nevzat Ceylan, önce gazeteci büyüğümüz Ali Öcal’a, sonra da Sabah Ankara’dan Vuslat Ay’a yeni 19 Mayıs Stadı için bazı açıklamalarda bulundu.
Bende sayın Ceylan ile temasa geçip stat işinin ne aşamada olduğunu görüştüm.
Öncelikle şunu belirteyim ki, yapılacak bir işte önce samimiyete bakmak lazım. Ben Nevzat bey’in stadyum konusundaki duruşunu son derece samimi gördüm. Konuya tahmin ettiğimden öte son derece vakıf. Hiç reklam yapmamış ama konuyu bütün ilgili bakanlarla enine boyun konuşmuş. Ankara’nın yıllardır ihmal edildiğini iyi biliyor ve bakanlara anlatmış. Daha da ötesi Cumhurbaşkanına bile anlatmış. Bunları birilerinin ülke yönetimine anlatması çok iyi.
PROJE DEĞİŞİK
Yeni stadyumun projesinde değişim var. Bilindiği gibi Bahadır Kul’un 55 bin kapasiteli bir stat projesi vardı. Bu proje üzerinde yoğunlaşılmıştı ve geçmişte bu proje üzerine sosyal medya üzerinde derin tartışmalar yapılmıştı.
Ancak 55 binlik bu proje rafa kalkmış gibi görünüyor. Hükümetin çok büyük maliyetli projeye girmeyeceğini öğrenmiş durumdayız.
Kapasiteyi düşürüp hem maliyetten kaçacaklar, hem de zaman kazanacaklar. Bu yüzden 35 bin veya 40 bine kadar bir stadyum düşünülüyor. Kimilerine göre bu kapasite yetersiz gibi görünse bile bana göre bu kapasite son derece normal. Yılda 1-2 kere doldurabileceğin bir stat yerine sürekli doldurabileceğin bir kapasite bana göre çok daha uygun. Ben şahsen 35 bine razıyım. Ancak stadyumda sanırım atletizm pisti de düşünülüyor. Ki bu içime sinmedi. Tam anlamıyla bir futbol stadı yapılmalı diye düşünüyorum. Bakın Türkiye’de son dönemde yapılan hiçbir statta atletizm pisti yapılmadı.
Neden yeni 19 Mayıs Stadı’na yapılıyor ki?
Projeyi henüz göremedik ama maalesef büyük oranda atletizm pistli bir stadyum yapılacak gibi görünüyor.
Ben Sporanki’ye Nevzat Ceylan ile yaptığım görüşmenin haberini koyduktan sonra habere onlarca yorum geldi. Bu yorumların hemen hepsi stadyumun yapılacağına inanmayanların yorumları. Kimse Ankara’ya böyle bir stadyum yapılacağına inanmıyor.
Haklılar!
Çünkü yıllarca bu konuda çok kandırıldık.
Sürekli yapılacağı söylendi. İnsanların güveni kaybedildi. Üstelik depremden yıkılma riski olduğu için yıkılan 19 Mayıs Stadı’nda onbinlerce kişinin katılımlarıyla siyasi mitingler yapıldı. Sonra stad yıkıldı, Başkent mağdur edildi. O yüzden insanlar buruk, kırık, kızgın. Verilen sözler kimseye samimi gelmiyor.
Üstelik yeni stad konusunda bir bütçenin bu yıl içinde ayrılmadığı söyleniyor.
Ama ben her şeye rağmen umutluyum. Nevzat beyim samimiyetine de inandım.
İnşallah şu Korona badiresini atlattığımız anda bu işin ilk tohumları atılacak.
Vazgeçmek yok !
19 Mayıs Stadı bizim gerçek yuvamız.
İnsan yuvasından vazgeçer mi?
ORHAN SAL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER