© Sporanki 2010

19 Mayıs Stadı için halen ses yok !

Yalnızca Ankara’nın değil, Türkiye’nin de en eski stadyumu niteliğinde olan ve 1936 yılında açılarak 82 yıl boyunca faaliyet veren tarihi Ankara 19 Mayıs Stadyumu için 2018 yılında yıkımı yapılmıştı.

Stadın yıkılma aşamasında 2 yıl içinde bitirileceği belirtilmişti. Ancak 3 yıldır henüz yeni stadın temelleri atılamadı.

Geçen sürede Ankaragücü ve Gençlerbirliği gibi iki büyük ve köklü camia mağdur edildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkentinde sportif faaliyetlerin hem profesyonel hem de amatör düzeyde yürütülmesi konusunda ciddi eksiklikler yaşandı.

Eryaman Stadyumu, şehir merkezine hayli uzak olduğu için Başkentin Kuzey, Güney ve Doğu aksında yer alan semtlerde oturan insanlar maçlara gelemez oldu.

19 Mayıs Stadyumu’nun yıkımının üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına ve üstelik farklı zamanlarda yapım aşamasına yönelik sözler verilmesine rağmen, halen yeni stadyum çalışması için temel atılmadı.

Bu durum Başkentli sporseverler arasında tepki topluyor  ve endişeyle karşılanıyor.

Türkiye’nin birçok farklı ilinde bir tane, hatta bazı şehirlere 2 tane stadyum yapılırken, Ankara yine öksüz ve statsız kaldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER