© Sporanki 2010

13 Ekim, Ankara ve TSYD Ankara Şubesi Turnuvası

13 Ekim, Ankara ve TSYD Ankara Şubesi Turnuvası

Ankara’nın Başkent oluşunun 97.yıldönümünü yaşıyoruz. 

Gururlu ve mutluyuz. Ankara’nın Başkent oluşunda emekleri olan bütün devlet büyüklerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu güzel vatanı bize emanet edenlere bir kez daha rahmet diliyoruz.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara ile Sivas Şubelerinin ortaklaşa düzenlediği Başkent Kupası her türlü zorluğa rağmen geleneksel olarak bu sezon da oynandı.
Kupada MKE Ankaragücü’nü 2-0 yenerek birinci olan Demir Grup Sivasspor kupanın sahibi oldu.

Eryaman Stadı’nda karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreninde Demir Grup Sivasspor’a kupasını, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru ve TSYD Sivas Şubesi Başkanı Kemal Çağlayan birlikte takdim ettiler.

Törende finali kaybeden MKE Ankaragücü adına kalecisi Korcan Çelikay’a, TSYD Ankara Şubesi Genel Sekreteri Altan Altun teşekkür plaketi verdi.

TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru, organizasyonla ilgili TSYD Sivas Şubesi ile güzel bir turnuva düzenlediklerini belirterek, “Yarım asırlık geleneksel turnuvamızı pandemiye rağmen güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Başkente ve Türk futboluna değer katan bu organizasyonu daha iyi koşullarda gerçekleştirmek için tüm paydaşlarımızla daha çok çalışacağız. 53. kez düzenlediğimiz bu turnuvada başta MKE Ankaragüçlü futbolcular ve yönetimine, Demir Grup Sivasspor yönetimi ve futbolcularına, TSYD Sivas Şubesi ve Ankara Şubesi yönetimi ile çalışanlarına ve tüm katılan, destek veren sporseverlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Müsabaka öncesinde maçın hakemlerine TSYD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ateşoğlu ve TSYD Ankara Şubesi İdari Direktörü Figen Asiler, plaketlerini takdim etti.

Başkent Kupası’na katılan Demir Grup Sivasspor adına Asbaşkan Faruk Taşseten’e teşekkür plaketini TSYD Sivas Şubesi Başkanı Kemal Çağlayan, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert’e ise teşekkür plaketini TSYD Ankara Şubesi Başkanı Hüseyin Doğru takdim etti.

Müsabakanın oynandığı Eryaman Stadı’nda asılan Azerbaycan ve Türk bayraklı “İki devlet tek millet” yazılı pankart dikkati çekti.

Gönül isterdi ki bu anlamlı kupayı Ankaragücü kazansın ve müzesine yeni bir kupa daha yerleştirsin. Ama sonuçta kupa Sivas’a gitti.

Bu kupanın ne kadar özel olduğunu anlatmaya uzun uzun hiç gerek yok. Türkiye’nin en önemli ve en geleneksel organizasyonlarından birisi. O yüzden sahip çıkıp sürdürülebililiğini sağlamak hem dernek yönetiminin hem de Ankara’ya gönül vermiş bizlerin en önemli görevlerinden birisi olmalıdır. Bu nedenle kupanın düzenlenmesinde emeği geçen başta TSYD Ankara Şubaesi Başkanı Hüseyin Doğru’ya yönetimine ve TSYD Ankara Şubesi İdari Direktörü Figen Asiler’e, Sporanki ekibi olarak teşekkür ediyoruz. Dileriz yeni sezonda pandemiden uzak ve daha coşkulu bir ortamda bu organizasyonu izleriz. 

Tabii en büyük temennimiz, bundan 1 sene sonra 19 Mayıs Stadı'nın temelinin atılmış olduğunu görmek. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER