© Sporanki 2010

“100 yıllık kulüp hakem hatalarıyla yok edilmeye çalışılıyor”

“100 yıllık kulüp hakem hatalarıyla yok edilmeye çalışılıyor”

Gençlerbirliği Basın Sözcüsü Savaş Çolakoğlu, 1-0 kaybedilen Samsunspor maçının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hakem yönetimini eleştiren Çolakoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

-Hakem hatalarıyla bir takımın kaderiyle ne kadar oynanabileceğini herkes gördü. Bu maça her iki takım da kazanmak arzusuyla çıkmıştı. Bir tarafta şampiyon olmak için çaba sarf eden bir takım, diğer tarafta kümede kalmak ve hak ettiği yeri elde etmek için çaba sarf eden bir takımın mücadelesi vardı.

-Maçı yönetenlerin de iyi olması gerektiği bir yerde emek hırsızlığının olduğu bir olayla karşı karşıya geldik. Hakemin önünde gerçekleşen bir ikili mücadele. Pozisyondan sonraki süreçte de aldığı kararlar akla mantığa sığacak işler değildi.

-Maçın sonuna 5 dakika uzatma veriyor. Maçın en az 4 dakikası zaten VAR'da geçiyor. İkinci yarıda 5 bizim 5 de rakip takımdan oyuncu değişiklikleri var. 1'er dakikadan hesapladığınızda 10 dakika yapar. Bu 5 dakika ilavesinde de yine oyun duruyor. Bunların hiçbir tanesini dikkate almıyorsunuz ve maçı bu şekilde sonlandırıyorsunuz.

-Biz kulüp olarak her zaman etik kurallara göre hareket ettik. Biz hiçbir zaman başka şekilde açıklamalar yapmadık. Türk futboluna katkılar sunan bir kulüp olma yolunda ilerlerdik ama gerçekten bu sürecin içerisinde canımız yanmaya başladı.

-Biz ikinci yarıda sıfırdan yeni bir kadro yaptık. Kimseden bize toleranslı davransınlar talebimiz yok. Biz sadece eşit koşullarda mücadele etmekten yanayız. Bugün sahada hep beraber gördük, eşit bir davranış şekli var mıydı?

-100'üncü yılını kutlamış olduğumuz bir kulübün gerçekten bu şekilde hakem hatalarıyla yok edilmeye çalışılması üzücü. Takdiri tüm futbol otoritelerine bırakıyorum. 4 hakem maçı yönetiyor, VAR'da da hakemlerimiz var ama sonuç ortada.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER